Tech nieuws

Dit wil je weten over modelvliegtuigen

0

Eigenlijk is een modelvliegtuig een vaak op schaal gebouwd vliegtuig uiteraard zonder bemanning. Het wordt misschien gezien als kinderspeelgoed, maar niets is minder waard. Modelvliegtuigen, -helikopters of drones is meer dan een hobby voor volwassenen. In deze blog vertellen we jou er meer over! 

In deze blog willen we jou meer vertellen over één van de grootste hobby’s van menig man. We hebben het uiteraard over modelvliegtuigen. Een modelvliegtuig is niet alleen iets om mee rond te vliegen. Ook het in elkaar zetten kan een onderdeel van de hobby zijn. Uiteindelijk wil je ook vooral goed kunnen vliegen en het gevoel hebben van een échte piloot. En wist je dat misschien wel het bekendste merk op het gebied van modelvliegtuigen het merk Spektrum is. Zij maken al heel wat jaren modelvoertuigen. Denk bijvoorbeeld ook aan boten, auto’s en helikopters. Dit merk staat ook bekend om haar grote 

Wat voor een model zoek ik?

En ben je op zoek naar een snelle E-Flite blade helikopter of juist een vliegtuig? Kijk dan even naar de e fliteproducten van TopRC. Dit merk staat ook vooral bekend om de kwaliteit. En wat prettig is aan dit merk is dat je verschillende toestellen aan jouw zender kunt koppelen. En zelfs aan de modellen van het andere merk dat wij net noemden: Spektrum. Als je kiest voor een model van E-Flite dan kies je niet alleen voor mooie modellen maar ook voor modellen die bekendstaan om hun stabiele vliegprestaties. En dat is wel zo’n fijne gedachten!

Waar worden modelvliegtuigen van gemaakt? 

Veel modelvliegtuigen worden gemaakt van sterk materiaal. Maar uiteraard ook materiaal dat licht moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan berken triplex of balsahout. Maar je ziet ook steeds meer modelvliegtuigen die zijn gemaakt van plastic, carbon of piepschuim. Dat komt niet alleen omdat het heel sterk is, maar ook lekker licht. En je wilt natuurlijk wel dat jouw modelvliegtuig van de vloer komt. Een ander voordeel is ook dat het gemakkelijk te repareren is. Mocht je toch een noodlanding moeten maken…

Waar staat RC voor? 

RC betekent dat een model, of het nu om een vliegtuig, auto of helikopter gaat, radiografisch bestuurbaar is. Er bevindt zich dus in het modelvliegtuig een ontvanger. Jij hebt dan vaak in je hand een soort afstandsbediening met een stuurknuppel. Hiermee kun jij zenden en bepalen wat het vliegtuig – of welk bestuurbaar voertuig dan ook – moet doen. Vaak kan je kiezen uit verschillende modellen, zoals een zweefvliegtuig, motorvliegtuig of een helikopter. Maar er zijn uiteraard ook auto’s of speedboten die je op afstand kunt besturen. 

Houd er ook rekening mee dat je modellen speciaal voor binnen of voor buiten hebt. 

En wat is er nou zo leuk aan?

Deze vraag hoeven we vast niet uitgebreid te beantwoorden. Want het op afstand besturen en laten vliegen van een modelvliegtuig is natuurlijk gewoon te gek. Je kunt er steeds beter in worden en uiteindelijk zelfs toffe stunts kunnen doen. Hiervoor moet je wel oefenen! Dus haal maar snel jouw eigen modelvliegtuig of -helikopter. 

En wil je nou weten of je zomaar overal jouw modelvliegtuig de lucht in mag brengen? Lees dan even deze blog!

De belangrijkste usecases van stablecoins

Vorig article

AZ 900 en andere waardevolle Microsoft trainingen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws