Handig

Sim only: wat houdt het precies in?

0
black smartphone on black table top

Gek hoe snel de wereld kan veranderen. Er is inmiddels al een generatie die opgegroeid zijn met smartphones. Zij vinden het niet meer dan normaal om altijd en overal met iedereen in contact te staan. Kijk ook maar eens om je heen als je buiten bent. Hoeveel mensen zie je op social media kijken? Een appje sturen? Het weer checken of nog even de reisinformatie bekijken? We kunnen niet meer zonder. Dat is duidelijk. En ondanks alle voordelen, heeft dit ook een groot nadeel. Zeker als we naar het kostenplaatje kijken.

Een telefoonabonnement kost bij de meeste mensen toch al snel zo’n veertig á vijftig euro per maand. Dat betekent dat je circa 600 euro per jaar uitgeeft. Enkel om te kunnen bellen en internetten. Althans, dat is het geval wanneer je voor een abonnement met toestel kiest. Je bent echter stukken goedkoper uit wanneer je voor een sim only abonnement gaat. Dat maakt dit abonnement – zeker in de huidige tijden – dan ook erg aantrekkelijk. Maar wat houdt het precies in? Wat zijn de voordelen hiervan?

Sim only wint aan populariteit

De afgelopen jaren hebben sim only abonnementen enorm aan populariteit gewonnen. Geen wonder, want de maandlasten liggen beduidend lager dan bij traditionele abonnementen. Dit komt omdat je het abonnement geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Jij bepaalt hoeveel je maandelijks kwijt wilt zijn.

Bij een sim only abonnement kies je dus voor een telefoonabonnement met een looptijd. Je neemt er alleen niet direct een toestel bij. Je kunt je huidige toestel gebruiken of er zelf direct één kopen. Op die manier bespaar je op de lange termijn heel veel geld en beschik je ook nog eens over meer keuzevrijheid. Je bent immers niet verplicht om een keuze te maken tussen de toestellen die jouw provider aanbiedt.

Uit onderzoek blijkt dat inmiddels ongeveer de helft van de Nederlanders een sim only abonnement gebruikt. En dit aantal blijft alleen maar groeien.

Je bundel tussentijds kunnen aanpassen

Het grote voordeel van sim only is dat je ook nog eens je bundel tussentijds kunt aanpassen. Zo kun je je belminuten naar wens naar boven of juist naar beneden bijstellen. Of juist je data verminderen of verhogen. Handig wanneer je tijdelijk even wat meer nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je op reis gaat en graag beter in verbinding staat met je omgeving. Eenmaal thuis pas je de gegevens gewoon weer aan.

Beter voor het milieu

De meeste mensen die voor een abonnement met toestel kiezen, zullen ook om de twee jaar een nieuwe telefoon ‘kopen’. Hierbij wordt de oude telefoon – die het meestal nog prima doet – plotseling niet meer gebruikt en zelfs weggegooid. Zonde, want het is natuurlijk veel beter voor je portemonnee én het milieu als je hier langer mee doet. Wie voor een sim only abonnement kiest, is vaak ook veel zuiniger op zijn telefoon en doet hier ook echt langer mee.

De voordelen van online werkplekken voor bedrijven

Vorig article

Met je webshop uitbreiden naar de Duitse markt? Let dan op de volgende zaken.

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig