Handig

De voordelen van een bedrijfswagen op een rij

0

Wij geven je in dit artikel een aantal voordelen van een bedrijfswagen. Ben jij opzoek, lees dan deze blog voor de beste voordelen. 

Heb jij een eigen bedrijf en ben je opzoek naar een auto? Afhankelijk van jouw werkrichting kan een bedrijfsbusje dan echt iets voor jou zijn. Zo zijn er allerlei voordelen aan een bedrijfsbusje die je niet hebt bij gewoon persoonsvervoer. Het kan bijvoorbeeld voordeliger zijn dan een gewone auto. Ook moet je denken aan de ruimte die je beschikbaar hebt ten opzichte van een gewone auto. Wij zetten verschillende voordelen voor je op een rij. 

Heel veel keuze in grote 

Het eerste voordeel is dat je enorm veel keuze hebt in verschillende groottes van de bedrijfswagens. Dit terwijl de kosten niet ineens enorm oplopen. Je kan namelijk kiezen voor een volkswagen Transporter occasion maar je hebt ook een nieuwe Volkswagen Sprinter die nog weer een stuk groter zijn. De prijsverschillen zijn niet al te groot en dit is toch een fijn voordeel dat je meepakt. 

Fiscaal voordeel 

Iemand die kiest voor een bedrijfswagen kan genieten van een enorm financieel voordeel. Wat jij jaarlijks op het bedrijf rijdt kan je aftrekken van de bedrijfswinst. Dit kan aan het einde van het jaar een behoorlijk bedrag zijn wanneer jij er dagelijks mee op en neer rijdt. De BTW die je betaald over de bestelbus kan je bij de belastingdienst terugvorderen. Nog weer een flink voordeel. 

Diesel of benzine 

Veel gewone personenauto’s rijden op benzine. Dit terwijl bedrijfswagens bijna allemaal op diesel rijden. Dit is een zuinigere brandstof en hij kost ook nog eens minder. Hierdoor kan jij langere afstanden afleggen zonder iedere dag bij de tank te staan. Iets dat een groot voordeel is dus ten opzichte van een personenauto. 

Veel meer ruimte 

Een bedrijfswagen heeft zo veel meer ruimte dan een gewone auto. Vooral wanneer jij vaak voor klussen op en neer rijdt wil je dit niet doen in een gewone personenauto. Binnen de kortste keren heb je dan je volledige bank naar de galemiezen. Terwijl je met een bedrijfswagen een afgesloten ruimte hebt waar je alles in kwijt kan. Je kan er zelfs een hele stellingkast inmaken waar alles mooi en overzichtelijk ingelegd kan worden. 

Nadelen van een bedrijfswagen 

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een bedrijfswagen. Wij zetten ze hier voor je op een rij:

Groter op de parkeerplaats 

Hou jij niet zo van parkeren en heb je er al moeite mee met een gewone personenauto? Dan is een bedrijfswagen misschien niet zo ideaal. Zo zijn ze een stuk groter en zal je dus ook betere parkeer skills moeten hebben. In sommige gevallen kan je hem bijvoorbeeld ook niet zomaar een parkeergarage inrijden doordat ze te hoog zijn. 

Duurdere aankoop 

Een bedrijfswagen is vaak duurder in aanschaf dan een gewone personenauto. Dit komt omdat ze in veel gevallen meer vermogen hebben doordat ze ook meer moeten verplaatsen. Een bedrijfswagen is namelijk een stuk zwaarder dan een gewone auto. Maar of dit een reden is om hem niet te kopen moet jij jezelf afvragen. 

AZ 900 en andere waardevolle Microsoft trainingen

Vorig article

4 tips voor het creëren van uw eigen thuisbioscoop

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig