Geld

Dit moet je weten voordat je een zakelijke hypotheek afsluit

0

Wil je verhuizen met jouw bedrijf? Of ben je van plan een extra bedrijfshal of nieuwe kantoorruimte te bouwen? Dan moet je over flink wat geld beschikken. Er zijn bedrijven die een dergelijke investering financieren met hun eigen vermogen, maar lang niet iedere ondernemer is hiertoe in staat. Als je niet voldoende eigen vermogen hebt, betekent dit overigens niet dat je jouw plannen niet kunt verwezenlijken. Nee, want je kunt namelijk een zakelijke hypotheek afsluiten. Hier komt het een en ander bij kijken. Daarom wil je goed beslagen ten ijs komen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk alles wat je moet weten voordat je een zakelijke hypotheek afsluit.

Waar moet je rekening mee houden?
Als je een hypotheek afsluit voor jouw bedrijf, noemen we dit ook wel zakelijk lenen. Aangezien het een lenig betreft, komt er het een en ander bij kijken. Zo krijg je te maken met rente. Dit is bij een persoonlijke lening het geval, maar ook bij een zakelijke lening. Je betaalt deze rente alleen over het openstaande bedrag van een zakelijke hypotheek. Hoe hoog deze rente is? Dat verschilt per geldverstrekker. Als je een goedkope zakelijke lening af wilt sluiten, raden wij je aan geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Kijk bij zo’n vergelijking overigens niet alleen naar de rente, maar ook naar de looptijd. Je moet het geleende geld immers binnen een bepaalde termijn aflossen.

Hoe zit het met aflossen?
Net als bij iedere andere lening moet je een zakelijke hypotheek ook terugbetalen. Je krijgt het geld immers niet cadeau. Nu vraag jij je mogelijk af hoe het aflossen van een zakelijke lening precies in zijn werk gaat. Eigenlijk is dit vrij simpel, want je betaalt maandelijks een bedrag terug. Hoeveel dit is? Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt de hoogte van het bedrag dat je leent mee. Hoe meer je leent, des te hoger de maandelijkse kosten uitvallen. Daarnaast is de looptijd van invloed op het maandelijkse bedrag. Wil je 50.000 euro lenen en kies je voor de maximale looptijd van vijf jaar? Dan betaal je maandelijks minder dan wanneer je hetzelfde bedrag leent en dit binnen drie jaar terug moet betalen.

Voldoe je aan de voorwaarden?
Een zakelijke hypotheek biedt voor jouw bedrijf mogelijk uitkomst. Toch is het niet altijd mogelijk om zakelijk geld te lenen. Je moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Wil je een zakelijke hypotheek afsluiten bij ABN AMRO? Dan moet je bijvoorbeeld een minimale omzet van 50.000 euro hebben. Daarnaast verstrekken zij jou alleen een lening als je een positief eigen vermogen en winstgevendheid aan kunt tonen. Het is bovendien een vereiste dat je minimaal 15 maanden ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Benieuwd wat er nog meer bij een zakelijke hypotheek komt kijken? Klik hier en kom alle te weten over een zakelijke hypotheek.

Bij wie sluit je een zakelijke hypotheek af?
Ben je enthousiast over een zakelijke lening en voldoe je aan de voorwaarden? Dan wil je mogelijk snel een zakelijke lening afsluiten. Probleem is alleen dat veel bedrijven niet weten waar zij dit doen. Je kunt je hiervoor tot een bank richten, maar ook tot een online kredietverstrekker. Steeds meer bedrijven vragen een zakelijke financiering tegenwoordig op het internet aan. Waarom? Omdat je hiervoor de deur niet uit hoeft. Bovendien kun je online 24/7 een zakelijke lening aanvragen.

De rol van nieuwsgroepen bij online groepsontwikkeling

Vorig article

Wat kun je worden na het afronden van een technische of wiskundige master?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld