Handig

Zo pas je de werkplek aan naar een virusveilige omgeving

0

Voor veel werkgevers was het even schrikken: zaken die op de werkvloer prima geregeld leken te zijn, bleken opeens niet voldoende om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Het samenkomen van grote of kleine groepen mensen, zeker in een kleine ruimte, kan bijdragen aan het verspreiden van ziektes. Daarom moesten ook werkplekken worden aangepast en er moest serieus werk worden gemaakt van thuiswerken. Daarom wil je als werkgever graag permanente aanpassingen doen op de werkplek. Want nu we weten hoe makkelijk virussen zich kunnen verspreiden, voelt het natuurlijk om hier voortaan altijd rekening mee te houden. In dit artikel geven we je tips daarvoor.

Van mondkapjes tot spatschermen

Niet iedere werkplek is hetzelfde. Dat maakt het aanpassen ervan lastig, want waar binnen het ene bedrijf gemakkelijk kan worden overgestapt op (deels) thuiswerken, is dat binnen het andere helemaal geen mogelijkheid. Maatwerk is dan ook belangrijk. Ieder bedrijf heeft behoefte aan maatregelen die precies bij de aard van de werkzaamheden en de inrichting van de werkvloer passen. Maar we kunnen hier wel de gemene delers aanwijzen.

Allereerst is de afstand tussen medewerkers een belangrijk aandachtspunt. Liefst wil je dat de afstand altijd 1,5 meter kan zijn. Dat betekent op veel kantoren bijvoorbeeld dat de indeling moet worden aangepast en dat er minder werkplekken in een ruimte kunnen bestaan. Door een deel van de medewerkers thuis te laten werken kan dit in veel gevallen worden opgevangen. Op momenten dat afstand houden écht geen mogelijkheid is, kunnen mondkapjes en spatschermen toch voor de nodige veiligheid zorgen. Mondkapjes dragen gebeurt binnen kantoren vooral op plekken waar mensen elkaar passeren of in grotere getalen tegenkomen. Bijvoorbeeld in de gangen of de kantine. Ga naar de website van Maxilia voor meer informatie over het bedrukken van mondkapjes. Permanente plexiglas schermen worden vooral geplaatst als er tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden geen afstand kan worden gehouden. Hier zijn verschillende maatwerkoplossingen voor mogelijk

Handen wassen blijft een must

Naast het zorgen voor voldoende afstand tussen medewerkers, is het ook van belang dat er genoeg mogelijkheden worden geboden om hygiënisch te werk te gaan. Het regelmatig wassen of ontsmetten van de handen blijkt flinke voordelen te hebben en kan de verspreiding van ziektes tegengaan. Tref daarom permanente voorzieningen op dit gebied. Bied je medewerkers voldoende mogelijkheden om de handen goed te wassen. Bijvoorbeeld in de vorm van permanente zuilen met desinfecterende middelen, zodat medewerkers iedere keer als zij hun werkplek betreden dit met schone handen kunnen doen. Dat is een prima investering in een virusveilige toekomst voor je bedrijf.

 

Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een sneeuwketting voor je auto

Vorig article

Is aandelen kopen online wel zo veilig? Zo werkt het

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig