Internet

Hoeveel populairder was Netflix ten tijde van Corona?

0

Door de komst van het coronavirus is er voor veel mensen heel wat veranderd in hun levens. Waar je normaal misschien veel buiten de deur deed, moest nu alles binnen. Dat betekent een extra portie tijd, verveling én ruimte voor je favoriete hobbies. Het is dan ook niet gek dat veel mensen een stuk meer zijn gaan Netflixen toen corona begon. Het aantal abonnees groeide tijdens de coronatijd dan ook met recordsnelheid. Benieuwd hoeveel populairder Netflix nou écht werd? Lees dan gauw verder.

Het aantal Netflix abonnees steeg in het eerste kwartaal van 2020 met 15,8 miljoen, een recordaantal.

Stijging eerste kwartaal 2020

Netflix maakte onlangs de cijfers bekend van het eerste kwartaal van 2020. Daaruit bleek dat het aantal abonnees is gestegen met 15,8 miljoen (!). Deze stijging is een record, en valt te verklaren door alle coronamaatregelen die zijn getroffen. Doordat iedereen meer thuis moest zitten was er simpelweg meer tijd om televisie te kijken en Netflix te streamen. Netflix en andere streamingsdiensten kijk je natuurlijk het allerfijnste met snel internet. Om te weten wat voor jou het snelste en best werkende internet is, kun je gemakkelijk online de beste provider vergelijken.

Verwachtingen komende kwartalen

Netflix denkt niet dat deze grote stijging ook daadwerkelijk aan zal houden. Er wordt zelfs gedacht dat het aantal abonnees in de maanden juli tot en met december weer zal afnemen, omdat de coronamaatregelen dan waarschijnlijk zullen worden versoepeld of opgeheven. Mensen hebben dan meer tijd om naar buiten te gaan en zullen misschien toch weer afzien van hun abonnement. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de komst van een eventuele tweede golf en de aangepaste maatregelen hiervan.

Wij begrijpen dat je liever niet te veel betaalt als het op internet aankomt. Snel en goed werkend internet willen we graag allemaal, maar het liefst wel voor een zacht prijsje. Check daarom altijd online om te kijken wat het goedkoopste internet abonnement is wat bij jou past.

Andere hobbies

Naast Netflixen hebben veel mensen ook heel wat andere hobbies ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan het zelf bakken van brood of koekjes, schilderen, piano of gitaar spelen of puzzelen. Puzzels waren bij speelgoedwinkels wekenlang uitverkocht. En dat allemaal door quarantaine!

Knap jouw oude laptop op in drie stappen

Vorig article

Telefoonabonnementen versus sim-only: voor en nadelen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet