Gadgets

Hoe word je een goede airsoft speler?

0

Een steeds populairder wordende game is airsoft. Zo kan je toch net als in een videospel op anderen schieten zonder dat er gewonden bij vallen. Maar hoe word je nu een goede airsoft speler en hoe werkt zo’n wapen nu eigenlijk? We vertellen het jou in deze blog!

Extreem snel is deze buitenactiviteit populair geworden. Door de vele video’s en filmpjes van nu inmiddels bekende Youtubers zie je steeds vaker het woord airsoft voorbijkomen. De airsoft verenigingen zien het ook. De nieuwe aanmeldingen stromen binnen en steeds meer mensen willen meedoen met hun wapens. Om een goede airsoft speler te worden is er echter meer nodig dan je aanmelden bij een vereniging in de buurt. Zo heb je goede wapens nodig en zal je het vaak moeten spelen. In dit artikel leggen wij je uit wat airsoft precies is en hoe jij er goed in kan worden.

Wat is airsoft nu eigenlijk?

Airsoft wordt gezien als een buitenactiviteit waarbij je op elkaar moet schieten. Je kan het vergelijken met lasergamen of paintball. De grote verschillen zijn alleen dat er bij lasergamen gebruik wordt gemaakt van laserpistolen en bij paintball van luchtdrukpistolen met verfballen erin. Bij airsoft maak je gebruik van een zo gezegde luchtbuks, een imitatie wapen waar je door middel van lucht balletjes kan afschieten.

Je kan hierdoor lasergamen en paintballen qua niveau niet vergelijken met airsoft. Dit is omdat de risico’s met de kleine plastic balletjes die je afschiet veel groter zijn dan met een verfbal of een pijnloze laser. Zo zal je zien dat ze bij airsoft verenigingen veel serieuzer wordt gespeeld. Dit maakt ook gelijk dat je niet meteen een goede airsoft speler zal zijn wanneer je begint. Wij vertellen je wat er nodig is om dat wel te worden.

1. Een airsoft wapen

Laten we beginnen bij het begin. Wanneer je een goede airsoft speler wil worden heb je een wapen nodig. In Nederland kan je deze wapens online bestellen en kan je ze in alle soorten en maten krijgen. Er zitten wel wat voorwaardes aanvast omdat een airsoft wapen enorm veel kan lijken op een echt wapen. Maar een goed wapen is wel essentieel wanneer jij goed wil zijn in airsoft. Dit omdat er een groot verschil zit in de kracht en precisie van sommige wapens.

2. Kleding

Voordat je mee kan doen met het spel moet je natuurlijk een goede outfit scoren. Je kan gekleed gaan op verschillende manieren. Zoek een outfit die past bij hoe jij je beweegt en bij je wapen. Zo kan je als sniper een ghillie suit meenemen, wil je snel zijn dan kleed jij je licht. Wil jij allerlei accessoires meenemen dan zal je hiervoor genoeg ruimte in een tas, vest of broek moeten hebben.

3. Goede schoenen

Op je sneakers gaan spelen kan natuurlijk echt niet. Zoek daarom goede schoenen waarmee jij jouw missie kan laten slagen. Vaak wordt er gekozen voor waterdichte hoge schoenen. Je kent ze misschien als kisten uit het leger.

4. Een helm en hoofdbedekking

Niet onbelangrijk en zelfs verplicht is het dragen van goede bescherming. Je ogen moeten beschermd worden en daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een helm of pet zodat de kogels minder hard aankomen. Vaak wordt er ook voor gekozen om een buff of sjaal te dragen in je nek.

5. Accessoires

Je kan de echte goede airsoft spelers vaak onderscheiden van de mindere. Dit doe je door te kijken naar de accessoires die ze meebrengen. Zo kiezen veel voor rookbommen of ander afleidingsmateriaal.

Een goede tactiek tijdens een airsoft spel

Als laatste wil je natuurlijk op pad gaan met een goede tactiek. Vaak stem je de tactiek af met je teamgenoten. Maar soms speel je ook ‘’free for all’’, oftewel: voor jezelf spelen. Een tactiek kan dan zijn om zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Je gaat dus altijd gekleed in de kleuren van je omgeving. Met een ghillie suit ben je vaak het meest onzichtbaar, maar daarnaast ben je dan niet zo snel. Ook wil je slim omgaan met de munitie die je hebt. Waar je anderen soms hoort ‘’sprayen’’ zullen anderen zorgvuldig zijn met hun magazijn.

De conclusie is dus dat een goede airsoft speler op alle vlakken goed uit de voeten kan. Zo wil je met een sniperrifle overweg kunnen maar ook met een gewoon handwapen. Maar vooral veel oefening baart kunst. Dus ga ervoor. En wil je nou weten hoe je een ghilie suit moet maken? Bekijk dan deze video eens!

6 andere crypto’s om in de gaten te houden naast Bitcoin

Vorig article

Waarom zou je hulp inschakelen bij jou online marketing?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets