HandigInternet

Belangrijkste factoren bij het vergelijken van online platforms

0

De meeste mensen zijn tegenwoordig het grootste gedeelte van de dag verbonden met het internet. Niet alleen voor online aankopen, maar ook voor het werk en sociale interactie met mensen wereldwijd. Of gewoon online via een mobiel apparaat om even een spelletje te spelen natuurlijk, want ook die business wordt met de dag groter. Maar hoe meer mensen online zijn, hoe groter de kans is dat kwaadwillende lieden actief zijn om gegevens te roven – of zelfs direct uit zijn op jouw geld.

Waar moet je nou precies op letten wanneer je op zoek gaat naar een online platform om een spelletje te spelen, te chatten met andere mensen, je ideeën te delen of gewoon wat leuke gadgets te bestellen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt? We geven je een aantal handige punten waarmee je snel genoeg ziet of een aanbieder betrouwbaar is of niet.

Wie is de eigenaar en hoe kun je deze bereiken?

Voordat je ergens je gegevens invult of een account aanmaakt, is het van belang dat je natrekt wie de eigenaar is van het platform dat je wilt gebruiken. Elke website, elke app en elk platform heeft namelijk een eigenaar die erachter zit. Dat kan een particulier zijn, een Nederlands bedrijf of een internationaal bedrijf. Kun je makkelijk zien wie achter het platform zit en staan er contactgegevens die ook echt te gebruiken zijn, zoals een telefoonnummer of mailadres? Stap dan nog niet in, maar trek eerst even het bedrijf na in Google. Dat doe je door de naam van het bedrijf + ervaringen in te voeren.

Zijn er reviews geschreven door andere gebruikers?

Grotere platformen en websites worden door veel mensen gebruikt. De kans is groot dat er mensen zijn die ergens een soort van beoordeling achtergelaten hebben. Dat kan een complete review zijn, of gewoon een cijfer ergens op een beoordelingssite. Aan de hand van deze gegevens kun je redelijk makkelijk inschatten of het een betrouwbaar platform is.

Let wel op. Zie je alleen maar ellenlange, positieve verhalen zonder spelfouten, geplaatst op één dag? Dan is de kans groot dat er een schrijver ingehuurd is. Wat je wilt zien, zijn reviews met uiteenlopende elementen, geplaatst op verschillende tijdstippen en dagen. Plus een aantal nadelen, want geen enkel platform is perfect.

Is het een legale aanbieder?

Het natrekken van gebruikerservaringen en het bedrijf achter het platform zelf, dat is helaas niet altijd genoeg. In sommige gevallen gaat het namelijk ook om licenties, zodat het gaat om een legale aanbieder. Zeker wanneer je gokspelletjes online wilt spelen, is het natrekken van licenties belangrijk. Een licentie vanaf Malta of het Verenigd Koninkrijk zijn daarbij de sterkste indicatoren dat het gaat om een betrouwbaar platform. Wil je hier meer informatie over, dan vind je alle benodigde informatie over online gokken op superbigwin.nu.

Hoe ziet het platform er eigenlijk uit?

Wanneer je verschillende platformen gevonden hebt die allemaal aan bovenstaande eisen voldoen, dan is het een kwestie van vergelijken. Welke van de platformen is gebruiksvriendelijk? Waar kun je gemakkelijk vinden wat je zoekt en doen wat je precies wilt doen? Kijk vooral naar de opzet van het platform, de kleuren en de manier waarop je kunt navigeren. Uiteindelijk is dit immers een platform dat je wekelijks of vaker wilt gebruiken; dan is het alleen maar goed wanneer et ook goed bij je past.

Het aantal gebruikers is ook een graadmeter

Het aantal gebruikers van een product of dienst is niet altijd relevant wanneer je wilt vergelijken. Ben je platformen aan het vergelijken om te spelen, chatten of ideeën te delen met andere mensen, dan is een actieve basis wel van groot belang. Wat heb je aan chatplatform waar 10 actieve gebruikers zijn? Of een online spel waar nog geen 1000 man actief is op een server en samenwerkingen belangrijk zijn?

Gaan deze punten altijd op bij het vergelijken van platformen?

Uiteraard is het goed om eerst te kijken naar het soort platform dat je wilt vergelijken. Aan de hand daarvan kun je uit bovenstaande lijst de belangrijkste punten selecteren. Zodra je ergens geld wilt storten om het platform te gebruiken, is het verstandig om alle punten even na te lopen. Dan weet je namelijk zeker dat je geld stort op een veilige plek en dat is een prettig idee.

Hoe kun je Airpods met je smartphone connecten

Vorig article

Veiligste kleding om te dragen op een motor

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig