Tech nieuws

Dit is waarom een hoesje nog steeds belangrijk is

0

Telefoon, tablet of laptop. Allemaal producten die veel gebruikt worden en stuk kunnen gaan omdat ze vaak erg breekbaar zijn. Jij kunt misschien wel heel netjes zijn met je telefoon, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Iemand kan tegen je aanstoten of er een kop koffie overheen gooien. Daarom is het erg belangrijk dat je een goed hoesje om je elektrische producten neemt.

Wanneer je telefoon of laptop stuk gaat, is dit op verschillende manieren erg vervelend en kan flink wat nadelen opleveren. Wij zetten er een paar op een rijtje en geven ook gelijk wat tips!

Prijskaartje

Naast het feit dat de aanschaf van bijvoorbeeld een tablet veel geld kost, kunnen de kosten van de reparatie ook hoog uitvallen. Een val van een tablet kan zo een rib uit je lijf kosten omdat er intern het goed mis is. Het apparaat kan misschien wel helemaal niet meer gerepareerd worden dus dan moet je een nieuw toestel kopen.

Het is daarom belangrijk, wanneer je bijvoorbeeld een dure iPad hebt, je deze ook goed beschermd. Het kopen van een iPad pro 10.5 hoesje is dan een verstandige keuze. Je kunt beter voor vijf tientjes investeren in je iPad zodat deze minder snel stuk kan gaan dan wanneer je het dubbele kwijt bent aan de reparatiekosten.

Het gemis

Naast dat een reparatie geld kost en het slim is om een hoesje te kopen, kan het gemis van je apparaat ook nadelig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je laptop elke dag gebruikt voor werk of studie en je deze ineens enkele dagen niet kunt uitvoeren, wordt het uitvoeren van je taken ineens een stuk moeilijker gemaakt.

Werken in de wolken

Een tip is daarom: werk altijd in de cloud. Daarmee wordt er gerefereerd naar de wolken, het wijde internet dat ‘in de lucht zit’. Er zijn veel clouds zoals google drive en Dropbox waar je jouw bestanden kunt opslaan. Hiermee heb je overal op elke computer toegang tot je bestanden mits je een internetverbinding hebt. Zo weet je dat je altijd toegang hebt tot je bestanden.

Wanneer je zware programma’s gebruikt zoals de creatieve programma’s van Adobe, is het slim om altijd te werken vanaf een externe harde schijf en daar alles op te slaan. Zo kun je altijd bij je werkbestand wanneer je eigen computer stuk is. Het enige wat je dan nodig hebt is een computer die ook dat programma heeft.

Glasvezel is duurzaam en nog meer redenen waarom jij het in huis wilt

Vorig article

Electronica kopen: op deze manier kun je besparen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws