Gadgets

Laatste geruchten over de iPhone SE2 van Apple

0

Er wordt al maandenlang over gesproken. De nieuwe smartphone van Apple. De iPhone SE2. Als het goed is wordt hij nog deze maand gepresenteerd en kunnen we hem al binnen enkele weken bestellen. Maar tot die tijd blijft het nog gissen over de specificaties, het design en de precieze naam. De geruchten gaan al volop het internet over en in dit artikel geven we je een samenvatting van de verwachtingen.

Design van iPhone 8

Zoals het er nu naar uitziet wordt de nieuwste iPhone een mix tussen de iPhone SE en de iPhone 8. Dat betekent dus een simpel model met niet te veel poespas in het jasje van de iPhone 8. De smartphone krijgt een LED-scherm van 4.7 inch groot. Onderaan in het midden komt de welbekend home-knop. De telefoon krijgt relatief dikke schermranden. En de achterkant wordt van glas.

Specificaties iPhone SE2

De toepassingen op de telefoon zijn niet bijzonder innovatief. Integendeel. Dit mobieltje kenmerkt zich net als de eerdere iPhone SE juist door de vrij simplistische specificaties. We weten tot nu toe dat de Apple iPhone SE2 zal draaien op het nieuwste besturingssysteem iOS 13. Dat hij de mogelijkheid krijgt om draadloos op te laden. En dat consumenten kunnen kiezen tussen een intern geheugen van 64 of 128 gigabyte.

Krachtige A13-processor

Verder wordt dit model voorzien van een A13-processor. En dat is een grote stap vooruit ten opzichte van de voorgangers. Deze processor zit bijvoorbeeld ook in de iPhone 11 en staat bekend om zijn enorme kracht. Dit houdt in dat je telefoon betere presentaties levert tegen minder energieverbruik. De batterij gaat dus veel langer mee en je kunt je handelingen nog sneller verrichten ook. Ideaal!

Camera van 7 megapixel

Over de camera zijn de geruchten niet erg eenduidig. Waarschijnlijk krijgt hij een resolutie van zo’n 7 megapixels. Maar er zijn ook geruchten dat er een veel betere camera op komt. Of zelfs twee. Sommige kenners stellen namelijk dat er behalve een iPhone 9 ook een iPhone 9 plus komt. En zoals bij de laatste Apple iPhone smartphones het geval was, krijgt deze dan twee camera’s.

Budget smartphone

Erg aannemelijk lijkt ons dit niet, want dat zou betekenen dat Apple gaat concurreren met zijn eigen toptelefoons. Hoewel de camera er heus wel op vooruit gaat ten opzichte van de iPhone SE en de iPhone 8, zal die niet enorm vooruitstrevend zijn. Daarover hoeven we absoluut niet teleurgesteld zijn, want hiervoor heeft Apple een héle goede reden.

489 tot 589 euro

De iPhone SE2 wordt namelijk een budgetsmartphone. Verschillende verkoopbedragen rouleren nog over het wereldwijde web. Maar de verwachting is dat de prijzen erg zullen lijken op die van de eerste iPhone SE. Daar gold voor een instapmodel een tarief van 489 euro. Het model met een interne opslag van 64GB ging voor 589 euro over de toonbank. En later volgden nog een versie met 32 en 128 gigabyte voor gelijkwaardige prijzen.

iPhone SE2 of iPhone 9?

Omdat de nieuwste smartphone van Apple dus het uiterlijk krijgt van de iPhone 8 en de kenmerken meer overeenkomen met de iPhone SE, zijn er nog twijfels over de naam. De meeste tech-kenners spreken van de iPhone SE 2. Maar het zou net zo goed een iPhone 9 genoemd kunnen worden. Dat zal pas blijken wanneer deze telefoon officieel wordt gepresenteerd aan de buitenwereld.

Officiële ‘launch date’ iPhone SE2

En natuurlijk zijn ook over de datum waarop dat gebeurd geruchten. Zeker weten wanneer het jongste lid van de Apple-familie het levenslicht ziet, weten we absoluut niet. Maar de verwachting is wel dat het nog deze maand gebeurd. In navolging op de iPad Pro 2020 en de nieuwe MacBook Air die het bedrijf vorige maand al presenteerde.

Bescheiden presentatie

Dat gebeurde niet tijdens een over-the-top lanceringsevenement waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Door de coronapandemie die we nu voor onze kiezen krijgen, ziet Apple zich genoodzaakt om het allemaal wat bescheidener aan te pakken. De laatste producten zijn gelanceerd door middel van ouderwetse persberichten. En zoals het er nu naar uit ziet, zal dat bij de iPhone SE2 ook weer het geval zijn.

Verkoopdatum nieuwe iPhone

Er zijn verschillende data die door ingewijden op internet genoemd worden. Zo verwachten ze op 15 april de officiële aankondiging van de smartphone te zien te krijgen. Daarin zou dan het design en alle specificaties officieel bekend worden gemaakt. En een week later zou de iPhone SE2 ook daadwerkelijk verkocht worden. Je hoeft hiervoor niet naar een fysieke winkel, maar kunt de telefoon gewoon online bestellen.

Kun je muziek downloaden van YouTube?

Vorig article

Whatsapp tijdelijk uitzetten, contacten verbergen & meer WhatsApp trucs

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets