HandigInternet

Altijd en overal bereikbaar met VoIP telefonie

0

Tuurlijk, iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, maar op het werk wordt nog steeds volop gebruik gemaakt van een vaste telefoon met een zakelijk telefoonnummer. Gelukkig is er een manier waarop je nog steeds dit zakelijke nummer kan gebruiken zonder dat je vast zit aan één vaste plek. In veel situaties is het namelijk erg handig dat je ook via andere wegen kunt bellen.

Wat is VoIP?

Er zijn veel situaties denkbaar waarin het handig zou zijn als je dit zakelijke nummer altijd kon gebruiken, ook buiten kantoor. Neem maar de situatie waar we nu allemaal in zitten: iedereen werkt thuis waar mogelijk en werken op kantoor is, voor velen, geen optie meer. Gelukkig kun je met VoIP telefonie dit probleem oplossen. Het maakt namelijk niet uit waar het toestel staat, zolang je een internetverbinding hebt, kun je bellen en gebeld worden. Ook als je in het buitenland bent, kun je blijven bellen. VoIP staat voor Voice over IP en betekent simpelweg: telefoneren via het internet.

Hoe werkt dat dan precies? Om dit te kunnen bereiken, heb je als eerst een VoIP telefoon nodig. Deze sluit je niet aan op een telefoonkabel, maar verbind je met het internet door middel van een internetkabel. Je kan kiezen voor een nieuw telefoonnummer, of behoudt simpelweg het huidige nummer. Je kan er dus bijvoorbeeld ook een 088 nummer aanvragen. Stel hem op de juiste manier in en je kan al meteen bellen. Vervolgens kun je ook een plan maken. Je kan wachtrijen instellen, automatische berichten, kiezen waar het telefoontje naar wordt doorgeschakeld, ga zo maar door.

Je smartphone gebruiken

Maar goed, voor deze manier van bellen heb je dus nog wel een toestel nodig. Toch? Nee! Wanneer je een speciale VoIP app op je smartphone installeert en de juiste instellingen kiest, kun je ook met jouw smartphone zakelijke telefoontjes plegen. Alle telefoontjes worden van het VoIP toestel doorgestuurd naar jouw smartphone, en je kunt zelfs via jouw smartphone het zakelijke nummer gebruiken om te bellen.

Als er nog niet genoeg voordelen genoemd zijn, is het ook erg voordelig om gebruik te maken van VoIP telefonie. Je betaalt namelijk alleen voor het toestel. Een internetverbinding heb je al, en dat kost dus niks extra’s. Je betaalt geen extra telefoonkosten. Internationale telefoontjes kosten precies hetzelfde als wanneer je binnenlands belt. Je gaat er op kosten dus ook erg op vooruit.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van crypto

Vorig article

Voor- en nadelen aan het uitbesteden van jouw website design

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig