Handig

3x musthaves voor een gezellig thuiskantoor

0

Corona herintroduceerde thuiswerken aan veel van ons door de getroffen maatregelen. Thuiswerken gebeurde voorheen wel eens, maar het was lang niet zo normaal als dat het tijdens de Coronatijd is geworden. Toch had dat thuiswerken volgens veel mensen wel zijn charme en dat is precies waarom lang niet iedereen al zijn uren op kantoor maakt. Ben jij ook iemand die graag thuiswerkt, maar merk je dat je wel wat mist wanneer je thuis achter je laptop zit? Lees vooral verder, want wij geven je graag wat tips.

Een prettige werkomgeving

Bij een prettige werkomgeving denk je waarschijnlijk aan de mensen die ervoor zorgen dat jij met plezier naar je kantoor toegaat. Dat is niet wat wij bedoelen met dit punt: in een thuiskantoor is de kans dat jij alleen zit namelijk zeer aannemelijk. Juist daarom is het extra belangrijk dat de omgeving van je werkplek positief en inspirerend is. Kies daarom voor warme kleuren op de muur zoals oranje, geel of rood. Zorg ook dat je fijne verlichting hebt. Jouw computer en andere schermen stralen namelijk veel koel licht af, het is daarom belangrijk dat je ook nog een gezellige lichtbron hebt. Het liefst licht dat van boven komt, zoals een hanglamp. Wil je jouw home office nog verder aanvullen met gezelligheid? Kies voor wat (geur)kaarsen voor extra zicht in het donker en een gezellige touch!

Schaf de juiste producten aan

Ieder kantoor heeft zo zijn faciliteiten. Dat is belangrijk, want dat zorgt ervoor dat je het optimale uit jezelf kunt halen. Die lekkere cappuccino kan jouw projecten naar het succes pushen, toch? Juist daarom moet je ook thuis de faciliteiten goed op orde hebben. Je hebt uiteraard een goed werkende laptop nodig, een muis, een muziekbox om de lege ruimte te vullen met muziek, een sd kaart en waarschijnlijk een tweede scherm met een toetsenbord. Daarnaast willen we je aanraden om ook altijd een paar batterijen in huis te hebben. Veel apparaten die je op een dagelijkse basis gebruikt, tappen hun stroom van deze energiebronnen af. Vooral als je thuiswerkt wil je niet voor onverwachte verrassingen komen te staan wanneer je iets in gebruik wilt nemen. Onze tip? Kies voor oplaadbare batterijen. Zo hoef je minder vaak naar de winkel om ze aan te schaffen en ga je zuiniger om met de batterijen.

Kies voor leuke kamerplanten

Dit is een tip die veel bronnen geven: koop kamerplanten voor je home office. Het lijkt op het eerste oog misschien alleen een esthetische waarde te hebben, maar niets is minder waar. Doordat planten extra zuurstof genereren, verhogen ze je concentratie en productiviteit. In dit artikel lees je meer over de werking die planten hebben op mensen. In elk geval het proberen waard, als je het aan ons vraagt.  

Waarom de notaris onze vrijheden verdedigt

Vorig article

De opkomst van spraakherkenningstechnologie

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig