Tech nieuws

3 minder bekende cryptomunten om in te gaan handelen

0

Handel je al met cryptogeld, of wil je hiermee gaan beginnen? Weet dan dat je je niet hoeft te beperken tot de welbekende Bitcoin, de Litecoin of de Ripple. Je kunt via een cryptomarkt als Bitvavo ook opteren voor allerlei andere soorten cryptovaluta, die veel minder bekend zijn. Bekend wil niet zeggen onbemind, want steeds meer mensen handelen in andere cryptovaluta die nog niet bestonden in de tijd dat de Bitcoin en de Litecoin het levenslicht zagen. Andere, mindere bekende cryptovaluta kunnen om allerlei redenen aantrekkelijk zijn om in te gaan handelen. Bijvoorbeeld om spreiding aan te brengen in je cryptoportefeuille, maar je kunt natuurlijk ook starten met het handelen in minder bekende cryptosoorten als je ziet dat dit aantrekkelijk is vanwege de actuele koers ervan. In dit artikel geven we je alvast 3 voorbeelden van minder bekende cryptomunten.

Holo

Van Holo hebben velen nog niet gehoord. Holo is niet de afkorting van Hologram, maar simpelweg de naam van deze cryptomunt, hoewel de naam voluit ‘Holochain’ is. Holo is gestart met als voornemen om de Bitcoin uiteindelijk te gaan verslaan. Van de Bitcoin is immers bekend dat de blockchain technologie tegen problemen aanloopt met betrekking tot de schaalbaarheid. Om die reden maakt Holo gebruik van andere technologie ten aanzien van betaaltransacties die moeten worden verwerkt. Hoewel de technologie achter Holo anders werkt is wel – net als bij de Bitcoin techniek – sprake van decentralisatie. Daarnaast is het ook mogelijk dat men een eigen Holochain uitgeeft. Of Holo de blockchain technologie uiteindelijk weet te verdrijven is uiteraard de vraag. Op papier zou dat kunnen, maar voorlopig is de Bitcoin toch veel populairder, en moet Holo een verdere opmars maken om dit te bereiken.

De koers van 1 Holo doet op dit moment zo’n 0,0087 euro, en daarmee is de waarde meer dan vertienvoudigd ten opzichte van enkele jaren geleden. Holo lijkt gezien de lage koers (absoluut gezien) en de wezenlijke andere, maar veel belovende technologie veel opwaarts potentieel te hebben. Begin 2021 explodeerde de koers voor het eerst gigantisch, en konden beleggers profiteren van hun investeringen die ze hadden gedaan in deze valuta.

Solona

Net als Holo wil ook Solana de snelste transactietijden realiseren ten aanzien van cryptobetalingen die worden uitgevoerd. Met de technologie die Solona gebruikt kunnen maar liefst maximaal 50.000 transacties per seconde worden uitgevoerd, en dat via een blockchain netwerk. Solona bestaat nog niet zo lang, want deze valuta startte in 2017. Desondanks kan Solona bogen op een sterk toenemende populariteit bij cryptohandelaren. In de laatste 1,5 jaar is de koers met ongeveer een factor 300 gestegen, van een halve euro naar zo’n 150 euro. Eind oktober 2021 noteerde Solona voor één digitale munt zelfs boven de 163 euro. Dat bewijst maar weer eens dat je grof kunt verdienen als je op de juiste momenten in de juiste cryptomunten investeert.

Year Finance

Year Finance is na de Bitcoin een van de duurste cryptomunten die je kunt krijgen. De waarde van 1 Year Finance coin ligt anno nu op iets boven de 30.000 euro. Gelukkig kun je ook kleinere gedeeltes kopen van 1 Year Finance coin, want anders zouden veel mensen niet kunnen handelen hierin. De Year Finance valuta maakt gebruikt van de Ethereum blockchain techniek, maar is specifiek bedoeld voor leningen, verzekeringen en andere financiële producten. Of dit een goed moment is om Year Finance munten in portefeuille te nemen kun je je afvragen, want de koers is het laatste jaar niet heel hard gestegen in vergeleken met de koersstijgingen van andere cryptovaluta. Wil je meer op safe spelen dan kun je Year Finance overwegen, omdat er aan de andere kant ook weinig volatiliteit naar beneden toe is. De kans dat je heel veel geld verliest als je je munten langer in bezit houdt, die lijkt dus minder groot.

Meer informatie

Een crypto informatiebank kan je helpen met het vergaren van meer informatie over allerlei soorten cryptovaluta. Zo verschijn je goed ten tonele als je gaat handelen in crypto, zo voorkom je beginnersfouten, en zo leer je meer over de achterliggende technieken van de verschillende soorten crypto die er zijn. Word jij ook een succesvolle cryptohandelaar?

Wat kan je met een laser graveermachine doen?

Vorig article

Cryptocurrencies worden machtig door de ‘Meta’-rebrand van Facebook

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws