Handig

Wat kan je met een laser graveermachine doen?

0

De technologie maakt reuze stappen en op alle vlakken worden we als mensen steeds slimmer. Zo heb je tegenwoordig laser graveermachines. Deze apparaten kunnen mooie tekeningen maken op allerlei ondergronden. Bijvoorbeeld om jouw producten op een professionele manier te verkopen. In deze blog vertellen we jou alles wat je kan met dit apparaat.

Een laser graveermachine kan een heleboel doen voor jouw bedrijf. Als je een creatieve hobby hebt kan je hem natuurlijk ook leuk inzetten, maar we zien ook dat bedrijven ‘m steeds vaker gebruiken. Zo kan je er van alles mee doen. Denk aan graveren op hout, metaal, kunststof of zelfs op glas. Ook zitten er een hoop voordelen aan een graveermachine ten opzichte van het graveren met de hand.

Voordelen van graveren met een laser

We vertelden al even dat er een heleboel voordelen zitten aan het graveren met een lasergraveermachine ten opzichte van het graveren met de hand. Dit is natuurlijk niet gek want met de hand ben je veel minder stabiel dan een computergestuurd apparaat. Laten we eens wat voordelen op een rijtje zetten.

 • Met hoge snelheid werken

Met de laser graveren kan veel sneller dan dat jij met de hand doet. Wil jij dus grote partijen in één keer graveren dan is zo’n lasermachine perfect.

 • Met hoge precisie werken

Met de hand ben je veel minder precies dan een laser is die door een computer wordt gestuurd. Hierdoor heb je altijd de meest strakker kunstwerken op jouw product.

 • Geen stof in je werkplaats

Doordat je met een laser werkt zal je geen stof hebben tijdens het graveren van jouw producten. Dit ten opzichte van graveren met de hand.

 • Geen slijtage aan een laser

Een laserapparaat kent geen slijtag. Hoelang jij de laser ook gebruikt het apparaat zal van dezelfde waarde blijven.

 • Geen lawaai tijdens het graveren

Een laser werkt heel stil. Het enige dat je zal horen is het motortje dat heen en weer beweegt boven jouw product.

Op welke materialen kan je een laser graveermachine gebruiken?

Een laser graveermachine kan je gebruiken op allerlei ondergronden. Hierdoor is het ook zo’n enorm populair apparaat. Wanneer jij verschillende soorten producten hebt dan kan je ze allemaal graveren zonder enige moeite. Zo kan jij de volgende materialen graveren met een graveermachine:

 • Hout
 • Kunststof
 • Metaal
 • Aluminium
 • Glas

Verschil tussen een laser graveermachine en een lasersnijder?

Een laser graveermachine is iets dat we nu hebben uitgelicht. Maar er bestaat ook zoiets als een lasersnijder. Veel bedrijven kiezen voor een lasersnijder wanneer je bepaalde producten op een nette en professionele manier moeten snijden. Een laser snijder kopen hoeft niet duur te zijn. Er zijn zelfs laser graveermachines die een snijfunctie erbij hebben. Maar wat kan een lasersnijder nu eigenlijk precies?

 • Accuraat snijden van verschillende materialen
 • De producten in één keer goed afwerken waardoor er geen nabewerking nodig is
 • Een lasersnijder laat geen restmaterialen achter. Hierdoor gebruik je altijd al het materiaal.

Voor creatieve producten of geschenken die gepersonaliseerd moeten worden is een lasermachine zeker weten de toekomst. Meer weten over gepersonaliseerde relatiegeschenken en cadeaus? Dat lees je hier!

5 redenen waarom jij LinkedIn adverteren in zou moeten zetten

Vorig article

3 minder bekende cryptomunten om in te gaan handelen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig