BlogsGeld

John de Mol: Vermogen, Vrouw en meer weetjes

0

John de Mol is de laatste jaren volop in het nieuws. Natuurlijk niet vreemd wanneer je zoveel rijkdom hebt en zaken onderneemt. Zo wilde hij onlangs de Telegraaf overnemen, wat hem niet gelukt is. Wel heeft hij ANP weten toe te voegen aan zijn media imperium. Daarnaast heeft hij natuurlijk al vele radio- en tv zenders. Hij is een ware mediamagnaat welke vele miljoenen uitgeeft. Wie is hij eigenlijk? Wat kunnen we over hem vertellen? Laten we snel beginnen met een stukje geschiedenis over hem om dan naar het heden over te springen.

Meer over John de Mol

John de Mol is een ondernemer. Hij is een ware omroepman welke drie keer omroepman van het jaar is geweest, een Emmy Award in de wacht heeft gesleept en ook de prijs TV-beelden en de Gouden Harp heeft gekregen. Hij is een waar succesnummer in 1955 wordt hij geboren in Den Haag. Hij groeit op in een gezin waar entertainment normaal is. Zijn vader was muziekondernemer en zanger. Hij wordt via zijn vader technicus en diskjockey bij Radio Noordzee. Het begint allemaal bij Studio Sport (achter de schermen). Hij monteert de hoogtepunten aan elkaar. Bij de Tros wordt hij assistent producer (hij is nog maar 23 jaar oud). Later wordt hij ook producent van spelshows.

Een voetballer?

Het is niet vreemd, dat hij bij Studio Sport startte. Hij wilde liever profvoetballer wilde worden. Een blessure verstoort zijn weg naar de top. Hij blijft echter bikkelhard! Zo hard als hij kon verdedigen. Het is merkbaar in zijn zakelijke carrière. Het is geen verkeerde stap geweest. Hij voert de lijst met rijkste Nederlanders aan in de Quote 500. Naast zijn zus wordt ook zijn zoon bekend in Nederland. Johnny de Mol is geboren uit het huwelijk van John de Mol met Willeke Alberti.

Talpa

Wanneer je John de Mol zegt, zeg je eigenlijk Talpa. Talpa betekent trouwens mol in het latijns. Geen gekke keuze dus. In 2005 is hij hiermee gestart. Hij startte met de zender Talpa (later TIen). Hij moest ermee stoppen. Nu heeft hij meer succes met SBS. Hij kocht de zender in 2011 en is deze nu aan het omvormen. Hij had trouwens ook nog een belang van 26 procent in RTL. De NMA verplichtte hem om dit deel te verkopen.

Succesvolle televisieprogramma’s

De Mol startte in 1979 met zijn bedrijf en kreeg een goede hit met Medisch Centrum West. Later ging hij samen met het bedrijf van Joop van den Ende. Big Brother is de grootste hit van hun wat ze geen windeieren heeft gelegd. Hierdoor is John de Mol miljardair geworden. Natuurlijk hebben ze nog veel meer programma’s gemaakt. Vandaag de dag is The Voice van Talpa een ware hit. Het gaat de hele wereld over.

Een focus op online

John de Mol heeft de visie om niet alleen op televisie krachtig en sterk te zijn. Hij bouwt ook aan een online imperium met verschillende websites. Zo heeft hij onlangs nog ANP overgenomen. Daarnaast heeft hij trouwens ook nog veel radiozenders. Hij gaat zijn focus met alles leggen op nieuws, sport en entertainment. Vakantieveilingen past hier goed bij en ook ActievandeDag. Het online bereik groeit sterk. Hij wordt een ware datamachine. Uiteindelijk zal hij daar veel aan hebben om zijn adverteerders mee te helpen.

Het vermogen van de Mol

Het vermogen wordt in totaal op 2,7 miljard geschat door Quote. Hij staat hier op de vierde plek. Hij doet dit onder andere met SBS6, SBS9, Net5, Veronica, Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica, Radio 10, ANP, Hollandse Hoogte, Kijk, Voetbal TV, Juke, StukTV en Emesa. We kunnen niet wachten tot we binnenkort weer van hem horen.

Lees ook eens:

Tips voor creatieve gebruikersnamen en wachtwoorden

Vorig article

Drew pritchard vermogen, vrouw, wiki en alle feitjes

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs