Internet

Is mijn domeinnaam goed? Doe de check

0

Wil je weten of je een goede domeinnaam hebt? Wij hebben een kleine checklist gemaakt zodat jij exact kan zien of je domeinnaam voldoet aan alle wensen. 

De algemene domeinnaam checklist:

Een goede domeinnaam moet voldoen aan verschillende criteria. Wij hebben de belangrijkste hier voor je op een rij gezet. Maar wil jij 100% zeker zijn van een goede domeinnaam, dan kan je hier je domeinnaam checken.

Niet meer dan 3 woorden 

Een domeinnaam met te veel woorden of letters wordt snel vergeten. Maak dus geen domeinnaam als: ‘’ikhouvankoekjesmetchocolade.nl’’ dat is veel te ingewikkeld en mensen gaan dat nooit onthouden. Dus kies dan eerder voor korte domeinnamen als: ‘’chololadekoekjes.nl of chocokoekjes.nl’’. 

Logische naam 

Een naam die volledig past bij je onderneming, daar scoor je altijd punten mee. Dus heb jij een outdoor onderneming dan kies je naam die daar bij past. Denk hierbij aan altijdoutdoor.nl of outdoorleven.nl. Dat zijn logische namen. Maar ook omdat deze namen vaak goed terug te vinden zijn in Google doordat je een zoekterm verwerkt hebt in je domeinnaam.

Vindbaarheid 

Nu komen we er niet onderuit om het over de vindbaarheid van je domeinnaam te hebben. Jij wil goed vindbaar zijn via zoekmachines, daar kan je domeinnaam je goed mee helpen. Google en andere zoekmachines gaan altijd goed op korte en krachtige namen. Geen poespas en er zeker niet omheen draaien dus, maar straight to the point. 

Juridische in orde

Je kan niet zomaar alle domeinnamen gebruiken. Sommige domeinnamen zullen te veel lijken op bekende merknamen. Dan moet je opzoek gaan naar wat anders. Je wil niet flinke schadeclaims aan je broek hebben omdat jij een domeinnaam gebruikt die al in gebruik is ergens. 

Geen inspiratie voor een eigen domeinnaam? 

Wist je dat je helemaal niet lang hoeft na te denken over een domeinnaam. Zo kan je online op heel veel plekken gewoon een zoekwoord intypen en je krijgt zo keuzes uit verschillende domeinnamen. Dit is superhandig voor wanneer jij niet zo creatief bent maar toch een goede domeinnaam wil. Belangrijk is vooral dat jouw domeinnaam bij je bedrijf past en dat het je bedrijf niet voor joker zet. Bekijk maar eens deze gekke domeinnamen die bedrijven hebben aangenomen. 

Tips om de start van jouw bedrijf te financieren

Vorig article

Bekendheid verkrijgen met je logo: waar moet je op letten?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet