BlogsHandig

Schouderlang haar: De 5 mooiste halflange kapsels

0
De 5 mooiste halflange kapsels

Halflang haar is een van de hipste kapsels. Wij tonen je 5 trendy coupes voor halflang haar.

Schouderlang haar is geweldig en ongelooflijk veelzijdig. Het is gemakkelijk op te binden in de zomer of voor het sporten en het kan er compleet anders uitzien met slechts een kleine verandering aan het kapsel.

Als je een beetje inspiratie nodig hebt en op zoek bent naar mooie schouderlange kapsels, kijk dan uit: Wij hebben vijf mooie halflange kapsels voor je uitgezocht. Ze bieden onmiddellijke variatie – van trendy tot ongecompliceerd en gemakkelijk te verzorgen.

Clavi: klassiek kapsel voor schouderlang haar

Clavi klassiek kapsel voor schouderlang haar

Tal van influencers, sterren en modellen, zoals onlangs Leni Klum, hebben van de clavi kapsel een grote hit gemaakt als trendkapsel. Het schouderlange kapsel creëert de perfecte overgang tussen een bob en een lang kapsel.

De naam van het populaire kapsel komt van het Engelse woord “clavicle”, wat “sleutelbeen” betekent. Dit is precies waar het schouderlange haar eindigt in de clavicula coupe.

Het schouderlange kapsel is vooral mooi als de voorste lokken naast het gezicht iets langer zijn dan de rest.

Dit creëert een fris-van-de-kapper look. Wat vooral geweldig is aan de Clavi Cut is dat het bijna elke gezichtsvorm flatteert en gedragen kan worden met steil of krullend haar.

Franse coupe: schouderlang haar nonchalant gedragen

Franse coupe: schouderlang haar nonchalant gedragen

Een andere prachtige coupe voor haar dat eindigt op schouderlengte is de Franse coupe. Zoals de naam van het kapsel al doet vermoeden, hebben we de Franse coupe gemodelleerd naar Franse vrouwen.

De tijdloze coupe wordt gekenmerkt door de iets te lange pony, die tijdens het stylen van het gezicht wordt weggeveegd zodat hij op ooghoogte eindigt.

We houden vooral van de opzettelijke “losse look” van de Franse coupe. Het haar mag niet perfect liggen, waardoor het kapsel er zo nonchalant uitziet. Ook geweldig: het halflange kapsel werkt als een lange bob en met langer haar, maar ook als een klassieke, korte bob.

Lange bob: halflang kapsel met stylingopties

Lange bob: halflang kapsel met stylingopties

De lange bob is een kapsel dat gewoon nooit uit de mode raakt en al vele jaren meegaat. De iets langere bobversie is een van de topkapsels voor halflang haar. Wat de lange bob zo populair maakt, is zijn ongecompliceerde styling. Zelfs zonder enige moeite ziet de halflange coupe er geweldig uit.

Golven op het strand of steil haar zien er misschien goed uit in een lange bob, maar ze zijn absoluut geen must.

Zelfs zonder krultang of stijltang kun je het schouderlange kapsel op verschillende manieren dragen: van een elegante, lage knot tot een trendy halve knot en romantische gevlochten kapsels.

Shag kapsel met XL pony: trendy halflang kapsel

Shag kapsel met XL pony: trendy halflang kapsel

Ben je op zoek naar een stoerder kapsel voor schouderlang haar? Dan is het shagkapsel misschien iets voor jou. Het halflange kapsel wordt gekenmerkt door zijn lagen doorheen het haar, waardoor er verschillende lagen haar ontstaan. Zelfs zonder styling zorgen de lagen ervoor dat het haar op een interessantere manier valt en beweging creëert.

Gelaagd haar ziet er bijzonder rock uit in combinatie met XL franjes. Als je een vrouwelijke look wilt, kun je het shagkapsel ook dragen met gordijn pony, d.w.z. pony die eindigt op ooghoogte en in het midden wordt gescheiden.

Om ervoor te zorgen dat de schouderlange gelaagde coupe niet plat tegen je hoofd ligt maar mooi los valt, raden we aan om na het wassen een texturiserende spray of een beetje mousse op je haar aan te brengen. Dit maakt het beter handelbaar en geeft het gewenste volume.

Lange bob met schuine pony: meer variatie

Lange bob met schuine pony: meer variatie

Schouderlang haar kan meer pit krijgen met een schuine pony. De kortere lokken aan de voorkant van het gezicht hebben een verjongend effect en zorgen ervoor dat het kapsel er minder streng uitziet.

En het is niet alleen met los haar dat franjes een nieuwe look creëren. Elk ander kapsel, zoals een elegante, lage paardenstaart of een trendy rommelige knot, ziet er ook frisser en speelser uit met franjes.

Tot slot nog één belangrijk ding: hairstyling is altijd heel individueel. Alleen jij kunt zelf beoordelen of de tips die we hebben beschreven voor jou zullen werken. Onze stylingtips en ideeën voor kapsels moeten dienen als inspiratie – wat je ermee doet is helemaal aan jou. En onthoud altijd: hoe jij je haar wilt dragen is helemaal aan jou. Laat niemand je vertellen wat je wel of niet kunt dragen. Styling moet tenslotte vooral één ding zijn: plezier!

Duurzame keuzes maken in jouw start-up? Zo doe je dat!

Vorig article

Met deze 3 tips huur je goedkoop een auto

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs