Blogs

Alles wat je altijd had willen weten over buislasersnijden

0
red light beams

Misschien is buislasersnijden onbewust wel het antwoord op jouw zaag- of snijwerkproblemen. Veel branches maken al veelvuldig gebruik van lasertechnieken en zo ook van het laten laseren van buizen. Wil jij graag hoed en rand weten van buislasersnijden en erachter komen of het ook dé manier is om jouw buizen te laten snijden? Lees snel met ons mee en leer de ins en outs van buislasersnijden.

Wat is buislasersnijden?

Buislasersnijden is een moderne productietechniek voor het laten snijden van buizen. In deze productietechniek worden lasers ingezet om buizen of buisvormige objecten nauwkeurig (en efficiënt!) te snijden. Binnen het proces wordt gebruikgemaakt van een machine welke een laserstraal door de buis heen snijdt, waardoor het materiaal smelt of verdampt. De laserstraal wordt gestuurd door een computer, waarin de precieze wensen en afmetingen kunnen worden ingevoerd. 

Bij buislasersnijden komen een aantal voordelen ten opzichte van traditionele buizen snijden naar voren. Zo is het gebruik van lasers erg nauwkeurig, geeft deze techniek minder afval, creëer je hogere doorlooptijden en kunnen complexere opdrachten worden aangevlogen. De techniek is bruikbaar voor verschillende soorten materiaal, zoals metaal, staal (rvs buislasersnijden), aluminium en koper.

In welke branches komt buislasersnijden voor?

Buislasersnijden is steeds populairder en wordt dus steeds vaker gekozen als dé techniek voor het snijden van buizen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan metaalbewerkingsbedrijven, die deze lasertechniek inzetten om buiten op maat te snijden voor toepassingen zoals meubels of machines. 

Lucht- en ruimtevaartbedrijven maken gebruik van deze efficiënte manier van buizen laten snijden voor de uitvoering van de constructie van een vliegtuig. Buizen worden bijvoorbeeld gebruikt in frames, bij de vleugels of bij de motoren. 

Een derde branche die veel gebruikmaakt van buislasersnijden is de medische branche. Buislasersnijden wordt bijvoorbeeld gebruikt bij bedrijven die medische apparatuur maken, zoals bij hulpmiddelen voor medische patiënten, of voor beugels van apparaten.

Een andere branche die gebruikmaakt van de voordelen van buizen snijden door middel van het gebruik van een laser, zijn architectonische bedrijven. Zo kunnen verschillende architectonische creaties worden gemaakt door buislasersnijden te gebruiken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan balustrades, leuningen of trappen. 

Bedrijven voor buislasersnijden

Klinkt buislasersnijden als een steeds betere manier voor het laten snijden van de buizen in jouw bedrijf? Neem dan eens contact op met een van de vele gespecialiseerde bedrijven in ons land, zoals 247Tailorsteel. Bij 247Tailorsteel kan je een offerte opvragen en natuurlijk altijd terecht voor advies! 

Dé redenen om te investeren in Metaverse bedrijven

Vorig article

Waarom kiezen voor een elektrische fiets met middenmotor?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs