InternetTech nieuws

Brengen online games je veiligheid online in gevaar?

0

Ben je tijdens het spelen van online games wel eens bezig met de veiligheid van je online privacy? Dan ben je toevallig op de juiste plek belandt, want in dit artikel vind je namelijk meer informatie over de voorzorgsmaatregelen, die je kunt nemen om de veiligheid van je privégegevens tijdens het spelen van online games te beschermen.

De meeste mensen vinden het tegenwoordig steeds leuker worden, om met hun computer, gameconsole of ander mobiel apparaat af en toe een online spelletje te spelen. Gezien de mogelijkheden die tegenwoordig binnen de gaming wereld beschikbaar zijn, waarbij elke speler van de game verbonden is met vrijwel elke andere speler van het spel wereldwijd. 

Hiervoor dien je echter een account aan te maken, zodat je ook daadwerkelijk kunt communiceren met andere spelers binnen de game. Deze aspecten brengen doorgaans een aantal risico’s met zich mee, waarbij je kunt denken aan de verspreiding van malware, virussen, phishing en andere cyberaanvallen. 

Wil je blijven genieten van de game en gelijktijdig bewust bezig zijn met het beschermen van je privacygegevens online? Dan kun je hiervoor gebruik maken van de beste VPN-netwerken op een rij

Pas op voor phishing tijdens het game online

Phishing is een van de meest belangrijke redenen waarom het spelen van online games de veiligheid van je persoonsgegevens in gevaar kan brengen. Phishing is namelijk een veelgebruikte oplichtingstechniek waarbij de cybercrimineel bijvoorbeeld een e-mail verstuurt die eruit ziet als een officieel bericht van een overheidsinstantie of erkend bedrijf. 

Hierin staat een bericht dat meestal uitlegt dat zich problemen voordoen met je account. Vervolgens wordt gevraagd om via een link bijvoorbeeld je wachtwoord te wijzigen. Op het moment dat een slachtoffer op de link klikt wordt deze persoon doorverwezen naar een website die vrijwel identiek is aan de officiële website. Vervolgens voert diegene nietsvermoedend zijn of haar gebruikersnaam en wachtwoord in, terwijl de hacker deze gelijktijdig met open armen in ontvangst neemt.

De e-mails zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van het origineel. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om phishing-aanvallen te herkennen. 

Online gamen en cybercriminaliteit

Aangezien het tegenwoordig in vrijwel elke game mogelijk wordt gemaakt om betalingen te verrichten, is het voor hackers en andere cybercriminelen steeds aantrekkelijker om hun ogen te richten op de gaming branche. Sommige spelers geven namelijk kapitalen uit om zoveel mogelijk aspecten binnen de game te behalen en anderen spelers te verslaan.

Dit maakt het voor oplichters natuurlijk onwijs interessant om hier een slaatje uit te slaan. Zij doen er dus ook alles aan om bijvoorbeeld gevoelige informatie van spelers te stelen en vervolgens met onder anderen pincodes, rekeningafschriften en creditcardgegevens ervandoor te gaan.

Wat biedt voldoende bescherming voor online gamers?

Gelukkig bestaan er tegenwoordig diverse manier om bovenstaande vormen van cybercriminaliteit te voorkomen. Zo biedt bijvoorbeeld het gebruik van een antivirussoftware de mogelijkheid, om je computer te scannen op de meest uiteenlopende virusinfecties en andere malware. Een degelijke scan zorgt er namelijk voor dat problemen worden herkent en vroegtijdig kunnen worden opgelost.

Echter is het van belang om de risico’s vooraf te beperken tot een minimum. Je wilt namelijk de oorzaak aanpakken in plaats van de veroorzaakte problemen oplossen. Daarvoor biedt een betrouwbaar VPN-netwerk vaak de beste oplossing. Dankzij een VPN-netwerk wordt het voor hackers vrijwel onmogelijk gemaakt om bovenstaande aanvallen uit te voeren en gevoelige informatie van gebruikers te stelen.

Een VPN biedt daarnaast ook andere voordelen voor gebruikers. Zo bestaan bijvoorbeeld de mogelijkheid om een IP-adres te veranderen in een land waar op dat moment een nieuwe game release plaatsvindt, terwijl dezelfde game in jouw land nog lang niet beschikbaar is. Dit geldt overigens ook voor het spelen van online games in landen die de verbinding van de gameservers blokkeren. Denk bijvoorbeeld aan landen zoals China, Cuba en Saoedi-Arabië. De overheid van deze landen heeft vanwege uiteenlopende redenen besloten om bepaalde spelen als GTA, Battlefield en Red Dead Redemption te verbannen.

Maak je echter verbinding met een VPN dan kun je zelfs de game spelen wanneer je bijvoorbeeld in een van deze landen op vakantie bent. De overheid van het land kan zo namelijk niet meer volgen wat jouw online activiteiten zijn. Ze kunnen dus onmogelijk inzicht krijgen in welke spellen je speelt en op welke servers je deze spellen speelt.

Wat kun je worden na het afronden van een technische of wiskundige master?

Vorig article

Waarom is koken op inductie gezonder dan koken op gas?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet