Blogs

Slaap je ’s nachts slecht? Hier zijn 6 dingen die je kunt doen!

0
apartment bed carpet chair

Heb je moeite om ’s nachts te slapen? Je bent niet alleen. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben last van slapeloze nachten. Hoewel er veel verschillende redenen zijn waarom mensen niet kunnen slapen, zijn er ook veel verschillende dingen die je kunt doen om te proberen je slaap te verbeteren. In dit artikel worden 6 verschillende dingen besproken die je kunt doen als je ’s nachts slecht slaapt.

1. Vast slaapritueel

Een van de beste dingen die je kunt doen als je moeite hebt met slapen, is om een vast slaapritueel in te stellen. Een slaapritueel is een eenvoudige routine die je elke avond voor het slapengaan doet om je lichaam en geest voor te bereiden op de slaap. Een slaapritueel kan bijvoorbeeld bestaan ​​uit het nemen van een warm bad, het drinken van een kopje kamillethee of het lezen van een paar pagina’s in een boek. Het belangrijkste is dat je dezelfde activiteiten elke avond op hetzelfde tijdstip uitvoert, zodat je lichaam weet dat het tijd is om te gaan slapen.

2. Verminder de hoeveelheid cafeïne die je consumeert

Cafeïne is een stof die je lichaam wakker houdt. Het is dus logisch dat het consumeren van cafeïne ervoor kan zorgen dat je ’s nachts slecht slaapt. Als je moeite hebt met slapen, probeer dan de hoeveelheid cafeïne die je op een dag consumeert te verminderen. Het is het beste om cafeïne te vermijden in de middag en avond, zodat het niet invloed heeft op je slaap.

3. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker en stil is

Een andere belangrijke factor die bijdraagt ​​aan een goede nachtrust, is de omgeving waarin je slaapt. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is door gordijnen of maak gebruik van een slaapmasker. Ook is het belangrijk om je slaapkamer zo stil mogelijk te maken. Als je last hebt van lawaai van buitenaf, probeer dan een white noise apparaat of oordopjes.

4. Zorg dat je gezond en gevarieerd eet en drinkt

Gezonde voeding is belangrijk voor een goede nachtrust. Het is belangrijk om voldoende groenten, fruit, volkorenproducten te eten en water te drinken (minimaal 2 liter op een dag). Kom je niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dan kun je vitamine c kopen en gebruiken. Vitamine C is een van de bekendste vitamine. Het is goed voor het behoud van sterke botten, helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen en draagt bij aan een sterk gebit. Ook bevordert het de weerstand tijdens en na fysieke inspanning. Kortom kan dit een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voeding. Het is trouwens wel belangrijk om niet te veel te eten of te drinken vlak voor het slapengaan, omdat dit kan leiden tot maagklachten of een verstoorde slaap omdat je steeds naar het toilet moet.

5. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is goed voor je gezondheid en kan ook helpen bij het slapen. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Als het mooi weer is doe je dit uiteraard in de buitenlucht. Is het koud en winters, dan kun je binnen wat oefeningen doen. Omdat er weinig zonuren zijn in deze periode is vitamine D kopen een goed idee. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat een tekort aan vitamine D de kans op slaapstoornissen verhoogt. Het is overigens wel belangrijk om niet te hard te trainen in de avond, omdat dit je lichaam wakker kan houden.

6. Verminder stress

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid. Als je moeite hebt met slapen, probeer dan stress te verminderen door ontspanningsoefeningen te doen, zoals yoga of meditatie. Probeer ook om je dagelijkse activiteiten beter te plannen, zodat je minder hoeft te rennen en je meer tijd hebt om te ontspannen.

Hoe belangrijk is het hebben van een eigen app?

Vorig article

Alles wat je wilt weten over refurbished Iphones

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs