Tech nieuws

5x waar moet je op letten bij de aanschaf van een 3D-printer?

0

Wil jij een 3D printer gaan kopen binnenkort? Weet je dan waar je op moet letten? Wij vertellen je precies wat belangrijks is met 5 tips. 

Een 3D printer kan jou als ondernemer flink helpen. Zo kan een 3D printer van alles wat een normale printer niet kan en vooral wanneer jij producten op de markt wil gaan brengen kan dit een juiste investering zijn. Afhankelijk van de materialen die jij gebruikt kan je super veel doen met een 3D printer. Het kan zowel handig zijn in scheepsbouw als voor kleinschalige ken kleinere ondernemers. Maar je moet wel een aantal dingen weten voordat jij een 3D printer gaat aanschaffen. 

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een 3D printer 

Van welke materialen aan 3D filament je gaat gebruiken tot de grote waarin je wil gaan printen. Bij een 3D printer moet je echt letten op veel verschillende zaken. Wij zetten er 5 voor je op een rij. 

Welke materialen ga je gebruiken? 

Eigenlijk begint de zoektocht naar een goede 3D printer hier. Want met welke materialen wil jij gaan printen? Niet alle 3D printers zijn multifunctioneel en kunnen met allerlei verschillende materialen printen. Zo heb je bijvoorbeeld PLA filament wat veruit het populairst is. Dit is een soort van kunststof. Maar je kan dus ook met hout of ABS op olie basis gaan printen. Zoek dit goed uit voordat je een 3D printer aanschaft. 

Hoe groot worden de prints? 

Je hebt 3D printers in alle groottes. Maar dan ook echt in alle groottes. Zo worden er prints gemaakt die worden gebruikt in bijvoorbeeld de scheepsbouw. Dit geeft maatwerk voor huizen ook ineens een heel andere dimensie. Maar je kan ook in het klein 3D prints maken. Dan heb je het natuurlijk over 100 millimeter prints. Kijk dus goed wat voor jou uitkomt en hier kan jij de printer op aanschaffen. 

Wil je ook kleuren kunnen printen? 

Bij niet alle 3D printers is het mogelijk om kleuren te printen. In veel gevallen wordt er maar met één kleurtint gewerkt. Maar het wil wel mogelijk, alleen de kosten voor een 3D printer met kleuren ligt een stuk hoger dan een 3D printer zonder kleuren. Kies dus zorgvuldig. 

Ken je de software van een 3D printer?

Een 3D printer kan best wel ingewikkeld zijn. Er zit vaak een software aan gekoppeld die je kan aansluiten op bijvoorbeeld je computer. Maar wanneer jij hier geen gebruik van maakt dan kom je bedrogen uit. Daarom wil je er zeker van zijn dat je de software kent. Hiervoor kan je vaak ook nog een extra bijscholing doen. 

Verschillende opties bij een 3D printer 

Wist je dat niet alle 3D printers hetzelfde zijn. Zo zijn er 3D printers in groot en klein, maar ook met enorm veel verschillende opties of juist heel simplistisch. Wat wil jij dat er bij jouw 3D printer in zit? Zo kan je kiezen voor een ingebouwde camera of notificaties en bediening vanaf jouw smartphone. Er zijn veel technologische wonderen in zo’n apparaat. 

Wat is de Bitcoin hyperadoptie en wanneer gebeurt het?

Vorig article

Goud voor nerds 

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws