Viral

Dogecoin? Een grap of de toekomst

0

De Dogecoin van een grap naar de toekomst. Dat zou een prachtige slogan zijn, maar heeft hij nog steeds toekomst? Lees snel verder om erachter te komen.

Het is eigenlijk bizar om te bedenken dat deze crypto eerst begon als een grap. Een lachende hond als coin die andere crypto belachelijk maakte. Maar inmiddels is dit één van de bekendste munten ter wereld en zijn er enorm veel investeerders die zweren bij deze munt. Dus waar het begon als een grap heeft deze munt toch echt potentie. Maar zal dit in de toekomst zo blijven? Is het niet slimmer om over te stappen naar een betrouwbaardere munt?

Wat is de Dogecoin

Laten we de Dogecoin even uitleggen. Deze munt begon dus als een grap. Waar Bitcoin kwam met een technologische innovatie waren er ook enorm veel technici die dachten, dit heeft helemaal geen toekomst. Zo bedachten Billy en Jackson in 2013 om een tegenhanger te maken van de Bitcoin: ‘’de Dogecoin’’. Maar wat begon als een regelrechte kopie van de Bitcoin groeide al snel uit tot een hype.

In 2018 zei Jackson dat het genoeg was en verkocht hij zijn aandelen. Dit had alles te maken met de recente stijgingen. Zo was er een enorme piek die hij verdacht gevaarlijk vond. Zijn woorden waren: ‘wanneer een munt zonder software updates zo’n piek kan behalen moet er iets mis zijn met deze cryptomarkt’. Hier lees je alles over in het Dogecoin nieuws.

Elon musk en de Dogecoin

Vaak worden de naam Elon Musk en Dogecoin in één ademteug gebruikt. Zo schreeuwde hij van de dagen dat je Dogecoin moest aanschaffen. Hierna werd dit wereldwijd gedaan waarna Jackson er dus mee stopte. Vooral door twitter en door Tesla is Elon Musk een cultheld geworden als het gaat om cryptocurrencies. Elon Musk is ook een beetje gek, maar over gekken wordt ook wel gezegd dat ze de halve wereld hebben.

Heeft de Dogecoin de toekomst?

Helaas denken wij niet dat Dogecoin de toekomst gaat zijn. Wanneer je actueel crypto nieuws volgt weet je dat er inmiddels munten zijn die veel interesaantere projecten steunen. Zo is de Dogecoin eigenlijk nog steeds een grap en daarmee natuurlijk leuk om te bezitten, maar wij verwachten dat het hierbij zal blijven. De verwachting is zelfs dat dit een munt is dat in de komende jaren zal gaan dalen. Vooral doordat de cryptomarkt steeds serieuzer wordt.

Crypto om in te investeren in 2022

Nog steeds staat de Bitcoin op nummer één wanneer het gaat om een stabiele investering voor de toekomst. Hier zal je dan waarschijnlijk ook het meest stabiele rendement uit gaan halen. Natuurlijk zijn er munten als een Cardano of een Litecoin die meer kunnen gaan stijgen, maar die hebben zich in de afgelopen jaren nog niet zo bewezen als de Bitcoin. Wij adviseren vooral wanneer jij er niet zo veel verstand van hebt om te gaan voor een stabiele munt.

Wil je weten wat interessante munten kunnen zijn voor in 2022? Bekijk dan eens deze video.

3 tips om kabels weg te werken in je woonkamer

Vorig article

De vijf populairste telefoons van 2022

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Viral