Blogs

Interieur tips voor een luxe uitstraling

0

Ben jij momenteel aan het verbouwen? Of heb je net een nieuw klushuis gekocht? Dan kan het zijn dat jij momenteel druk aan het klussen bent. Wil jij graag jouw huis een mooie finishing-touch geven? Dan zijn er enkele kleine ingrepen die jij kunt doen om jouw woning net wat luxer te laten lijken. Benieuwd naar de tips? Lees dan snel verder voor jij weer verder gaat klussen!

Kleurenpaletten

Door gebruik te maken van een mooi kleurenpalet voorkom jij dat er te veel kleuren in jouw interieur terecht komen. Te veel kleur kan namelijk zorgen voor een drukke kamer. Een andere kleur aanrader is om enkele neutrale kleuren te gebruiken met een knal kleur. Zo kun jij toch kleur in jouw huis aanbrengen zonder dat het te druk wordt. Kies er bijvoorbeeld voor om een muur een fellere kleur te geven, terwijl je de andere muren een wat rustigere kleur geeft.

Verwissel deurklinken

Deuren hebben veel impact op jouw uitstraling van jouw huis. Door jouw deuren te vervangen, kun je gemakkelijk de uitstraling van jouw huis veranderen. Je hoeft natuurlijk niet alle deuren te vervangen, maar je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de deuren te verven of een deurklink te vervangen. Wil jij een deurklink vervangen? Dit kan je bijvoorbeeld doen door een mooie RVS deurgreep te monteren. Om de voorbereiding hiervoor te treffen, kun je RVS tappen van Keizersmateriaal gebruiken. Hiermee kun jij de tapgaten maken waar jouw deurgreep steunen op gemonteerd kunnen worden. Zo kun jij gemakkelijk een luxere uitstraling krijgen door middel van jouw deur.

Functioneel of mooi licht?

Het creëren van voldoende licht in huis is natuurlijk belangrijk. In de avonduren wil je niet in het donker terecht komen. Toch kan licht een luxe uitstraling geven. Zo is het niet alleen functioneel, maar ook mooi. Denk bijvoorbeeld aan een grote lamp in het midden van de kamer. Wil je het wat kleiner aanpakken? Denk dan eens aan mooie kaarsen of vervang de aanwezige lampenkappen een keertje. 

Maak gebruik van textiel

Een kleedje in een kamer kan wonderen verrichten. Niet alleen een kleedje, maar ook een mooie kussens op de bank of mooi neergelegde plaid kan heel luxe ogen. Belangrijk bij deze tip is wel om in je achterhoofd te houden dat eenheid belangrijk is. Zorg dus voor enkele kleuren en bij elkaar passende prints. Maak jij van te veel kleuren en prints gebruik? Dan oogt je kamer juist weer heel druk in plaats van luxueus.

Zo maak je het gezellig op kantoor: 3 tips

Vorig article

Jouw smartphone of iPad repareren? Alles wat je hierover wilt weten!

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs