BlogsHandig

Wat is voor jou de beste verzekering voor je brommer?

0

Als je met een brommer op de openbare weg wil rijden, dan moet je een brommerverzekering afsluiten. Sommige mensen vinden het lastig om te bepalen welke polis ze moeten nemen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er veel te kiezen valt: moet je bijvoorbeeld altijd alle risico’s afdekken en voor een allriskverzekering gaan, heb je ook gewoon genoeg aan een goedkope WA-verzekering? Hoe weet je welke verzekering het beste bij jouw brommer past? Wij laten het je graag zien. Weet je namelijk hoe je verzekeraar de verzekeringen bedoeld heeft, dan is het daarna een fluitje van een cent om te kiezen welke polis het beste is voor jouw brommer. Daarna kun je nog extra’s toevoegen. 

De leeftijd van je brommer is belangrijk als je gaat kiezen 

Een brommerverzekering kiezen is niet iets wat je willekeurig kunt doen. Het is belangrijk om een polis te kiezen die aansluit bij de leeftijd van je brommer. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je brommer. Hoe ouder je brommer is, hoe minder hij waard zal zijn. Dat heeft gevolgen voor je keus als je je brommer verzekeren wilt. Op een gegeven moment bereik je namelijk het punt dat je brommer minder waard is dan wat een reparatie je gaat kosten. In dat geval is het beter om een andere brommer te kopen dan om veel geld te steken in een voertuig dat dat niet meer waard is. Omgekeerd volgt hier ook uit dat je je nieuwe brommer juist extra zou moeten verzekeren, omdat deze nog een hoge dagwaarde heeft. Vandaar dat je verzekeraar diverse pakketten aanbiedt met hun eigen dekking. 

Kies een van deze drie basisverzekering voor je brommer 

Stel dat je een bromfietsverzekering voor je Tomos wilt afsluiten, wat moet je dan doen? Je kunt dan naar de site van je verzekeraar gaan waar je zult zien dat je kunt kiezen uit drie basisverzekeringen. Je moet een van deze drie afsluiten. Heb je een brommer van hooguit twee jaar, dan is de allriskverzekering de beste optie. Hiermee kun je namelijk alle schade laten herstellen op kosten van je verzekering, mits dit niet opzettelijk is toegebracht. Voor scooters van twee tot vier jaar oud, kun je beter de WA+ Beperkt Casco verzekering nemen. Met dit pakket kun je nog altijd veel schade laten herstellen, maar niet de schade die je opgelopen hebt bij een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Deze polis is bedoeld voor brommers die ouder dan vier jaar zijn. Vaak zijn deze het niet meer waard om gerepareerd te worden. Je kunt in zo’n geval beter een andere brommer kopen. 

Wil je nog een extra verzekering aan je pakket toevoegen? 

Als je de basisverzekering eenmaal geregeld hebt, krijg je nog de optie om aanvullende verzekeringen toe te voegen. Waarom zou je dat doen? Omdat je hiermee nog meer uit je verzekering kunt halen. Kies bijvoorbeeld voor pechhulp. Houdt je brommer er om wat voor reden dan ook ineens mee op, dan kun je iemand bellen die zorgt dat je op de plaats van bestemming komt en dat je brommer bij je thuis of bij een monteur afgeleverd wordt. Zo hoef jij niet te zeulen met je kapotte brommer en voorkom je hoge onkosten. Zo zijn er meerdere pakketten die je kunt toevoegen en waarmee je meer uit je polis kunt halen. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar. Daar kun je meer informatie vinden en je kunt hier ook gelijk je polis samenstellen en afsluiten. Is dit geregeld, dan kun je meteen de weg op.

Wat zijn trends en ontwikkelingen om als ondernemer van op de hoogte te blijven?

Vorig article

Zo vind je een baan als ICT’er

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs