Vind je het leuk om een blog bij te houden over bijvoorbeeld je leven of over bijvoorbeeld een hobby dan is het een mooie reden om een website te gaan starten. Een website waarop je artikelen schrijft over bepaalde onderwerpen noemen we dus een blog. En voor zo’n blog heb je een hostingpartij nodig. Wat dat is en hoe je dat regelt, dat vertellen we jou in dit artikel!
Je kan webhosting zien, zoals bijvoorbeeld je harde schijf op je computer. Deze heb je nodig om programma’s op te slaan en je documenten. Hetzelfde geldt voor webhosting. Dit heb je nodig om bijvoorbeeld je blogs op te zetten en te zorgen dat andere mensen deze blogs kunnen lezen. Een webhost host dus jouw website waardoor jij een stukje harde schijf leent op het internet. Berichten, foto’s, plugins en andere belangrijke onderdelen van je website staan hierop en kunnen zo gedeeld worden met andere.
Gratis webhosting
Soms kan je ergens gratis hosting krijgen. Vaak wordt het aangeboden door bijvoorbeeld WordPress of Wix. Je herkent een gratis blog aan bijvoorbeeld de link. Dan staat er de naam van de blog en dan vaak staat ook de naam van de hostingpartij in de link, zoals Wix. Als je gaat betalen voor hosting, wat vaak een paar euro per maand kost, dan verdwijnt de hostingnaam en heb je een unieke domeinnaam.
Nu denk je misschien: wat is nu weer een domeinnaam? Een domeinnaam is slechts jouw internetadres. Een ander woord hiervoor is de url. Deze mag jij gebruiken, zoals je betaalt. Het voordeel hieraan is, is dat de link veel duidelijker is. Onderschat daarom ook zeker een domeinnaam niet.
Hoe vind je de juiste webhosting voor jouw website?
Nu je weet wat hosting is en een domeinnaam heb je daar wellicht wel oren naar. Het is belangrijk dat je goed even rondkijkt voordat je met een webhosting in zee gaat. Zo zijn er namelijk genoeg grote hostings, denk aan weer Wix en WordPress. Het nadeel daarvan is, is dat je een nummertje bent. En het is daarnaast ook niet altijd de goedkoopste oplossing waardoor je misschien wel onnodig te veel betaalt voor hosting.
Wie dus op zoek is naar goede webhosting moet vooral eerst even rondkijken. Vraag bijvoorbeeld eens rond in je netwerk. Vraag waar andere mensen hun website hosten en hoe ze dat hebben geregeld. Via je webhosting kun je dan ook direct je domeinnaam vastleggen.
Hostingpaketten
Een goede webhosting kan je ook helpen met het juiste pakket. Want dat verschilt natuurlijk nogal weleens. Dat heeft te maken met een paar punten, denk bijvoorbeeld aan de opslagruimte, dataverkeer en bijvoorbeeld hoeveel bestanden je erop gaat zetten. Als jij net begint zal het dataverkeer nog niet direct zo groot zijn. En ook de opslagruimte van je website is niet direct een issue. Waarom zou je daar dan wel voor betalen? Een goede webhosting kan jou hierbij helpen. Goed contact met je webhosting is daarnaast ook heel erg prettig. Je hebt persoonlijk contact en daardoor kunnen ze je vaak ook helpen wanneer je met vragen zit.