Blogs

Zo kan je wereldwijd jouw pakketjes versturen

0

Het wordt makkelijker en makkelijker om pakketjes van over de hele wereld te bestellen, maar ook om te verzenden. Meer dan 50% van de mensen besteld weleens pakketjes bij een internationale webshop. Internationaal verzenden groeit dus met de dag. Maar hoe pak je het aan (en in)? Wij vertellen het je graag in deze blog!

Zodra jij zelf pakketjes gaat verzenden naar andere landen zal je rekening moeten houden met een aantal dingen. Zo moet je nadenken over douane en invoerrechten. Wat kan ik wel en niet verzenden. Maar ook zijn de kosten natuurlijk hoger dan binnenlandse pakketjes versturen. Wij geven 8 tips zodat jij gemakkelijker internationaal kan verzenden.

1. Verzend via een transportbedrijf

Heb jij zelf geen kaas gegeten van het verzenden van pakketten ga dan opzoek naar een internationaal transportbedrijf. Het verzenden van grote materialen zal makkelijker worden. Denk aan transport Spanje, Griekenland, Portugal, Oekraïne of ander uithoeken van Europa.

2. Zorg voor een goede verpakking

Een verre reis van je pakket zorgt er ook voor dat je pakketje door veel handen aangeraakt gaat worden. Zorg dus voor een solide en goede verpakking.

3. Let op het juiste adres

Aangezien de adressen in het buitenland anders zijn dan die in Nederland moet je altijd goed kijken naar het adres. Heb je het juist genoteerd en staat het in de correcte volgorde?

4. Houd rekening met levertijden

Hou rekening met langere levertijden dan die je gewend bent in Nederland. Je pakketje moet een behoorlijke reis maken, en dat kost nu eenmaal tijd.

5. Verboden producten

Kijk goed wat je wel en niet internationaal mag versturen. Voor bepaalde items moet je het papierwerk in orde hebben. Zorg dus dat je dit van tevoren weet.

Meer hierover weten? Kijk dan even deze pagina van het KVK. 

6. Verzeker je verzending

Wanneer je pakketje na de lange reis verloren is gegaan is dat natuurlijk heel vervelend. Geen geld terugkijken maakt het nog vervelender. Verzeker je verzending dus altijd bij internationale post.

7. Wees eerlijk over extra kosten

Verzend je iets voor iemand wees dan eerlijk over extra kosten. Dit scheelt een hoop scheve gezichten na de bestelling.

8. Kan het ook anders?

Met andere woorden: is de verzending het waard? Als de inhoud 10 euro kost en de verzending is duurder dan kan je kijken of het product ook in het land zelf te koop is. Dit scheelt een hoop extra kosten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een dimmer?

Vorig article

Welke soorten transportsoorten zijn er? En meer wat je moet weten over transport

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs