Geld

Wat is een goede investeerder?

0

Goede investeerders worden gemaakt, niet geboren! Hoewel er niet een type investeerder bestaat kunnen we wel een paar gemeenschappelijke kenmerkende ontleden die alle goede beleggers en investeerders bezitten. Leest u mee?

Risicotolerantie

Goede beleggers hebben een hoog zelfbewustzijn als het gaat om hun eigen risicotolerantie. Ze beleggen niet in activa die hun risicobereidheid te boven gaan, omdat ze weten dat dit tot irrationele beslissingen kan leiden.

Volatiliteit accepteren

Een goed begrip van “no pain no gain”-principe is een ander kenmerk van een goede belegger. In plaats van de volatiliteit helemaal uit de weg te gaan, nemen goede beleggers de tijd om de risico’s van een investering te begrijpen en een zekere mate van volatiliteit te accepteren als groeipijn. En kom hier meer te weten als u ook gedegen onderzoek doet en met deze kennis de beurs op wil.

Actief passief

Goede beleggers zoeken actief naar goede investeringsmogelijkheden en besteden veel tijd aan het evalueren van opties en het uitbouwen van hun portefeuilles. Als een investering eenmaal is uitgevoerd met een bepaald tijdsbestek in gedachten, worden ze echter relatief passief en blijven ze in die investering geloven.

Vragen stellen

Goede beleggers begrijpen dat het beter is om een ​​paar extra vragen te stellen dan spijt te krijgen van (of vast te zitten aan) een slechte investering. Ze zijn leergierig en zorgen ervoor dat ze duidelijkheid krijgen over alle zogenaamde kleine lettertjes – vergoedingen, uitstapkosten, lock-in perioden, risico’s, alternatieven, commissies, voortijdige beëindiging opties en al het andere dat er te weten valt. 

Ze doen ook onafhankelijk onderzoek en controleren onpartijdige bronnen voordat ze een definitieve beslissing nemen. Met andere woorden, ze leiden zichzelf op!

Geen wilde speculatie

Goede investeerders maken onderscheid tussen speculatie en investering, en vermijden het eerste (hoewel niet helemaal) en leggen de nadruk op het laatste. Een aandeel kopen als tip van een goedbedoelende vriend (of om een ​​andere ongegronde reden) verschilt niet veel van gokken. 

Hoewel het leuk en opwindend kan zijn als het binnen de perken wordt gehouden, vormt speculatie nooit de belangrijkste beleggingsstrategie van een goede belegger – met andere woorden, het neemt nooit de plaats in van gedegen onderzoek en rationeel oordeelsvermogen.

Emotie onder controle

Beleggers beseffen dat hun eigen emoties (met name hebzucht en angst) kunnen fungeren als hun ergste vijanden en ertoe kunnen leiden dat ze verkeerde posities innemen. Goede beleggers erkennen dat het “punt van emotionele capitulatie” ook het “punt van maximale financiële kansen” is, en vice versa. Ze raken niet in paniek en haasten zich niet om te profiteren van de laatste markt hysterie.

Net als voetbal een emotionele sport is, kan de beurs zich soms ook emotioneel laten sturen. Voor voetbalwedden heeft men ook een goed inzicht in het spel, de voetbalspelers en voetbal in het algemeen nodig. In beide gevallen is verleidelijk om jezelf mee te laten slepen in de euforie rondom een bepaalde voetbalclub of een super-aandeel, maar dit leidt bijna altijd tot slechte beslissingen.

Bekendheid verkrijgen met je logo: waar moet je op letten?

Vorig article

R Teed schreef een boek over Bitcoin, Top 5 beste boeken over crypto

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld