2020 was een lang en vreemd jaar voor de wereld en met bijna universele lockdown-beperkingen die mensen dwongen thuis te blijven, kreeg de “Remote Revolution” een enorme boost. Mensen wonen, werken en zijn in hun vrije tijd nu thuis, waardoor iemands woonruimte nu ook dient als kantoor. Vóórdat de pandemie toesloeg, waren onlineplatforms zoals Fiverr en Upwork naar voren gekomen als de koplopers voor het bieden van werkgelegenheid aan freelancers, onafhankelijke aannemers en kortetermijnwerkers. Sinds de pandemie zijn deze platforms nog meer tot bloei gekomen. Freelancers gebruiken deze projecten of “gigs” om hun huidige baan aan te vullen of om hun baan volledig te vervangen. Dit soort arbeiders worden nu gezamenlijk de “gig” -economie genoemd, en maar liefst een derde van alle Amerikaanse arbeiders maakt er deel van uit. De gig-economie zorgt voor veranderingen in het personeelsbestand, en de pandemie heeft op haar beurt van het werken op afstand een grote trend gemaakt en ervoor gezorgd dat de cultuur van het “thuiswerken” is verstevigd. Er zijn 162 miljoen mensen in de VS en de EU die freelancers zijn, maar volgens de gegevens van de gig-economie van Statista is 52% van deze gig-werknemers over de hele wereld hun baan kwijtgeraakt als gevolg van de pandemie. Hoewel deze statistiek misschien zorgwekkend lijkt, is het goede nieuws dat de pandemie de manier heeft veranderd waarop bedrijven mensen aannemen, en gig-werknemers worden vaker gebruikt als een manier om kosten te besparen terwijl ze een flexibel personeelsbestand vormen. Laten we eens kijken naar de opkomst van de gig-economie en hoe dat de prijs van Fiverr-aandelen heeft beïnvloed.
Fiverr
Fiverr is onstaan in 2010 en werd opgericht door Micha Kaufman en Shai Wininger. Het idee erachter was om een platform te creëren met een tweeledig doel: kopers en verkopers van specifieke digitale diensten op één plek samenbrengen. Deze services omvatten videobewerking, grafisch ontwerp, schrijven en meer, en op Fiverr kunnen deze gigs worden gepost voor slechts $5. Het succes van Fiverr is ongeëvenaard, aangezien het transactievolume van de website sinds 2011 met 600% gestegen is, in 2012 had Fiverr meer dan 1,3 miljoen gigs. In 2019 had het bedrijf $ 107,1 miljoen aan inkomsten en in juni van dat jaar werd het genoteerd aan de NYSE. De aandelen van Fiverr schoten vorig jaar verder omhoog, terwijl het bedrijf steeds sterker werd. In het vierde kwartaal van 2020 had Fiverr 3,4 miljoen actieve kopers (een stijging van 45% vergeleken met een jaar eerder) en waren de gemiddelde uitgaven per koper met 20% gestegen. De aandelen van Fiverr wonnen vorig jaar 820% en het bedrijf is bezig met een wereldwijde expansie, waaronder een verbreding van de selectie van freelancers die beschikbaar zijn op het platform. Degenen die in Fiverr-aandelen handelen, moeten de markten in de gaten houden, aangezien Fiverr in de lift zit, maar niemand weet wat er daarna met de prijzen kan gebeuren. Hoewel de Remote Revolution ten goede zou kunnen komen aan bedrijven zoals Fiverr, die stevig verankerd zijn in het samenbrengen van freelancers en bedrijven, is de gig-economie misschien wel de nieuwste technische bubbel.
Upwork
Fiverr deelt een aantal kenmerken met Upwork, maar de twee zijn eigenlijk heel verschillend als het gaat om operaties. Upwork begon als Elance-oDesk, dat in 2015 fuseerde en veranderde in Upwork. Het platform heeft meer dan 18 miljoen geregistreerde freelancers en 5 miljoen klanten, met meer dan 3 miljoen vacatures per jaar. Upwork verbindt ondernemingen en freelancers door klanten toe te staan een beschrijving te posten van de klus die ze moeten doen, en een prijsklasse die ze bereid zijn te betalen. Klanten kunnen vervolgens freelancers selecteren op basis van hun profielen en ranglijsten op het platform, afhankelijk van wie zich heeft aangemeld voor het project. Vorig jaar kende Upwork ook een jaar van grote groei, aangezien de omzet van het bedrijf met 24% toenam tot in totaal $ 373,6 miljoen. Adam Ozimek, hoofdeconoom van Upwork, legt uit waarom de pandemie heeft gediend om de positie van Upwork in de wereld verder te verstevigen: “Veel beperkingen van de oude manieren van werken zijn weggenomen en dit heeft ertoe geleid dat bedrijven heroverwegen hoe ze professionals zoeken en ermee samenwerken, ongeacht hun geografische locatie. ” In het vierde kwartaal van 2020 behaalde Upwork hun hoogste groei in een jaar sinds ze naar de beurs gingen, en zo ook de Upwork-aandelen. Hayden Brown, CEO van Upwork, zei: “Onze resultaten tonen aan dat we optimaal gepositioneerd zijn om de uitdagende kansen die voor ons liggen te grijpen door klanten te dienen als ’s werelds arbeidsmarktplaats” Dit jaar kenden de aandelenkoersen van Upwork een volatiele rit, beginnend met een slotkoers van $33,674 op 4 januari en sterk gestegen met 69,4% om te landen op $57,053 op 16 februari, om vervolgens met 25,8% te dalen tot $ 42,300 op 8 maart. De toekomst voor Upwork ziet er veelbelovend uit op basis van de opkomst van de cultuur van werken op afstand, dus als jij een graantje wilt meepikken van de gig-economie, lees dan verder om te zien hoe je kunt bij Vestle kunt investeren in technologieaandelen in de vorm van CFD’s.
Gig economie in de markten
De volatiliteit van aandelenkoersen van bedrijven als Upwork kan zowel kansen als risico’s opleveren voor beleggers die in CFD’s of Contracts for Difference investeren. Met CFD’s kunt u profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van technologiebedrijven zoals Upwork, zonder dat u de onderliggende activa hoeft te kopen (in dit geval alle daadwerkelijke aandelen van Upwork).
Als u wilt afstemmen op de financiële kant van de snelgroeiende Remote Revolution, is een beoordeling van een betrouwbare broker een goede plek om te beginnen, dit zodat u er zeker van bent dat de broker die u kiest ook de selectie en functies biedt waar u naar op zoek bent.
Een van de brokers die u wellicht tegenkomt, is Vestle, een Europese gereguleerde broker die klanten een op kennis gebaseerde handelservaring biedt. Als u bij Vestle wilt beleggen in technologieaandelen in de vorm van CFD’s, heeft u genoeg om uit te kiezen, aangezien Vestle meer dan 750 instrumenten aanbiedt in een breed scala aan categorieën, waaronder aandelen van de meest populaire bedrijven van vandaag, grondstoffen, indexen, ETF’s, valuta’s en cryptocurrencies. Het Vestle-handelsplatform biedt handelaren een gestroomlijnde gebruikersinterface met een enorme selectie aan ingebouwde tools en functies, waaronder marktwaarschuwingen, handelssignalen, analysegrafieken en ingebouwd risicobeheer zoals stop-loss en take-profit-orders.
Voordat u bij Vestle investeert in technologieaandelen in de vorm van CFD’s, kunt u profiteren van Vestle’s educatieve informatiecentrum, dat praktische pdf-handleidingen, videolessen en 1-op-1 training met een live trading coach aanbiedt. De live trading coach kan u helpen om uw vaardigheden in uw eigen tempo te ontwikkelen.
Meld u vandaag nog aan en begin uw handelsreis met kennis en vol vertrouwen.
Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html