Internet

Zo check je je domeinnaam

0
adult books business coffee

Een goede domeinnaam op bijvoorbeeld Weboke betekent een goed vindbare website. En zeg nou zelf, wie wil dit niet? Met een goed vindbare website verkoop je makkelijker je product en of dienst. Meer mensen naar je website betekent meer interactie met potentiële klanten en meer succes. Het kiezen van een domeinnaam is niet voor iedereen even makkelijk. Kies je voor een unieke naam? Dan kan het zijn dat mensen dit moeilijk kunnen linken aan een specifiek product. Kies je echter een naam die erg voor de hand ligt, dan kan het zijn dat iemand deze al heeft gekozen en dat de naam daarom niet meer beschikbaar is. Lees er hier meer over.

Het controleren van je domeinnaam

Ga eerst eens goed brainstormen om te bepalen welk soort domeinnaam je wilt hebben. Doe dit alleen of met vrienden en collega’s. Heb je een goed idee voor een domeinnaam? Kijk dan bij een bedrijf dat handelt in domeinnamen of je gekozen domeinnaam nog beschikbaar is. Is de naam niet beschikbaar of is er een ander bedrijf dat de een domeinnaam heeft die behoorlijk veel lijkt op jouw domeinnaam? Dan kun je mogelijk beter kiezen voor een andere naam of een andere extensie van je domeinnaam, zoals bijvoorbeeld .site of .online. 

Houd rekening met SEO

Heb je een leuk idee voor een website of een webshop? Dan moet je ook rekening houden met de vindbaarheid van je webshop of website in zoekmachines. Pas je SEO op de juiste manier toe? Dan heeft dit positief invloed op het organisch verkeer van je website. Een goede domeinnaam kan je dan absoluut op weg helpen als het gaat om het aantrekken van meer bezoekers. SEO heeft niet alleen invloed op het aantal bezoekers op je website, maar beïnvloedt ook je verkoopcijfers.

Waar ga je je website voor gebruiken?

Voor het maken van een website en het gebruiken van een domeinnaam heb je een hostingpakket nodig. Na het doen van een domeinnaam check kun je uit verschillende hosting pakketten kiezen. Vervolgens kun je een website builder gebruiken om de website te maken of om de website te laten maken. Dit laatste is zeker een optie wanneer je niet zo goed bent in het bouwen van websites en je graag een professioneel online visitekaartje wilt afgeven. Een goede domeinnaam in combinatie met een goed werkende website gaat zorgen voor veel nieuwe bezoekers. Combineer dit met de juiste SEO-technieken en zie hoe je website maandelijks verder groeit. 

PC sneller maken? Gebruik dan een pc cleaner

Vorig article

Een aanrader voor in de keuken: een foodprocessor

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet