BlogsHandig

Wat doet een relatiecoach: is dat wat voor jou?

0

Relatiecoaching, geheid heb je er al eens van gehoord. Misschien ben je opgelucht dat je er nog geen gebruik van hebt hoeven maken. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Het is dan ook niet iets om je voor te schamen; je werkt juist aan een gezonde relatie. Geen verrassing dat er een grote vraag is naar relatiecoaches. Wellicht heb je er al eens over nagedacht om te beginnen in dit vak. Relatiecoaching kun je leren. Benieuwd of het wat voor jou is? Lees dan snel verder! 

Wat doet een relatiecoach? 

De belangrijkste taak voor een relatiecoach is het verbeteren, herstellen, en versterken van relaties. Natuurlijk ligt het altijd aan de specifieke behoefte van de cliënten, maar hierbij draait het vooral om communicatie, conflictbeheersing, en individuele groei. Een relatiecoach laat koppels met elkaar praten en spreekt elk individu apart. Zo komt de coach achter ieders problemen en doelen en zoekt hierbij een oplossing voor beiden.

Voor wie is een relatiecoach?

Vaak wordt er gedacht dat relatiecoaches alleen koppels in crisis helpen. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk bestaan de voornaamste cliënten uit koppels die problemen hebben in hun relatie. Dat kan gaan om overspel, scheidingsoverwegingen of langdurige conflicten. Het is vaak een goed teken dat ze willen werken aan hun relatie en wellicht nog hoop hebben. Ook gescheiden koppels, en samengestelde gezinnen hebben baat bij een relatiecoach. Zij bieden effectieve ondersteuning bij de emotionele impact die dat met zich meebrengt.

Is het wat voor jou?

Dus, een relatiecoach is voor (gescheiden) koppels, samengestelde gezinnen of andere relaties die problemen herkennen in hun situatie. Klinkt dit als iets dat jij wilt doen? Een opleiding voor coach neemt helemaal niet zoveel tijd in. Binnen korte tijd help jij koppels aan een gezonde relatie. Het is vooral belangrijk dat je ethisch en professioneel kunt handelen. Daarnaast moet je natuurlijk de juiste mindset hebben. Bij coaching draait het om vooruitgang en dat moet je willen zien! 

Zoals je ziet, gaat relatiecoach om meer dan een scheiding vermijden. De focus ligt op het verbeteren en herstellen van een relatie. Waarbij het versterken ervan een belangrijk punt is. Niet alleen koppels, maar ook gescheiden paren en samengestelde gezinnen zien hun relatie verbeteren met behulp van een relatiecoach. Wie de wilskracht heeft en beschikt over een echte coaching mentaliteit kan hiermee aan de slag. Lijkt het jou wat om te beginnen als relatiecoach?

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat precies en waarom heb je ze nodig?

Vorig article

Je huis Scandinavisch inrichten doe je zo!

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs