Blogs

Met deze 3 tips huur je goedkoop een auto

0

Ga je binnenkort op vakantie? En wil je echt het onderste uit de kan van je vakantie halen? Dan is een auto huren een goed idee. Zo bereik je de meest idyllische plekken op je vakantiebestemming. Alleen kan een auto huren soms best prijzig zijn. Met deze 3 tips kun je optimaal besparen.

Check de prijzen bij verschillende ophaallocaties

Je kunt flink besparen als je de huurauto ophaalt in het centrum van de stad, in plaats van het vliegveld. Je kunt ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar het centrum van je bestemming te reizen en daar je huurauto op te halen. Je kunt ook kiezen voor een ophaallocatie net buiten het vliegveld. Conclusie: je auto laten klaarzetten op het vliegveld is gewoon heel erg duur. Kiezen voor een verhuurmaatschappij buiten het vliegveld is dus zeker de moeite waard.

Wanneer je goedkoop een auto wilt huren op vakantie, doe je er goed aan om verschillende modellen en aanbieders te vergelijken. Zoek online aan de hand van de ophaallocatie, de ophaaldatum- en tijd en wanneer je de auto weer wilt inleveren. Onderling kunnen daar best wat verschillen in zitten.

Boek je huurauto ruim op tijd

Timing is heel belangrijk als je een huurauto biedt. Het principe van vraag en aanbod geldt namelijk ook voor autoverhuur. In het laagseizoen en buiten de schoolvakanties betaal je vanzelfsprekend minder dan als je in het hoogseizoen op vakantie gaat. Voor bijvoorbeeld zzp’ers, freelancers en mensen die flexibel vakantiedagen kunnen opnemen is dit een gouden tip.

Voor autoverhuur zijn er geen last minute aanbiedingen, dus als je laat boekt, moet je diep in de buidel tasten. Boek je vroeg, dan kun je juist profiteren van fikse vroegboekkortingen. Boek dus zo vroeg mogelijk. 24 tot 48 uur van tevoren boeken betekent dat je zo’n 30 procent meer betaalt dan anders. Ook slinkt het aanbod in de loop van tijd. Genoeg reden om al ruim van tevoren een auto te huren, dus.

Overweeg duurzame alternatieven

In veel landen mag je niet in stadscentra rijden. Diesel- en benzineauto’s zijn er al verboden. En dat is knap vervelend, want dan moet je omrijden. Dat kost je al snel meer benzine, en benzine is tegenwoordig duur. Ook op je vakantiebestemming. Daarom kan het lonen te kiezen voor een duurzaam alternatief, zoals een elektrische auto. De elektrische auto is emissievrij, stiller, en in de huurprijs vaak niet duurder dan een benzineauto. Hetzelfde geldt voor een busje huren in Amsterdam.

In Duitsland, Frankrijk. Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland zijn e-auto’s heel goed verkrijgbaar in de verhuur. Plan je een vakantie voor deze vakantie, dan is het zeker de moeite waard om de mogelijkheid van een elektrische auto huren te benutten.

Schouderlang haar: De 5 mooiste halflange kapsels

Vorig article

Alles wat je moet weten voordat je een reduceerventiel koopt

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs