Handig

Meer uit je Word Office pakketten halen? Dat werkt zo

0

Kinderen die in de huidige tijd opgroeien, weten nog maar nauwelijks hoe het is om les te krijgen aan de hand van schriftjes, blackboards en witte krijtjes. Tegenwoordig komen peuters en kleuters al in hun jonge jaren in aanraking met computers. Een groot contrast met jouw eigen generatie, waardoor je automatisch met een achterstand bent begonnen als het gaat om Word uit de Office pakketten. Ondanks dat je je weg aardig weet te vinden, is er nog altijd meer uit dit programma te halen. Hoe je dat precies doet, vertellen we je in dit blog.

3D-modellen

Een Word-document kan op zichzelf redelijk statisch zijn. Het is tenslotte een virtuele versie van het A4-tje. Maar toch zijn er veel mogelijkheden om je document wat op te leuken. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van 3D-modellen. Dit zijn figuren die je met behulp van een draaischrijf kan keren en positioneren, waardoor het net lijkt alsof ze over jouw letters uitstaren. T-Rexen, fictieve sprookjesfiguren of insecten: ze zijn allemaal onderdeel van de waslijst aan 3D-modellen

Gekleurde titels

Iedereen weet wel hoe je woorden kunt vergroten en hoe je het een kleurtje moet meegeven. Maar wist je ook dat je bij de documentopmaak ook voor een kleurenpalet kunt kiezen? Word bepaalt dan welke kleuren specifieke titels hebben, waardoor je document een wat logischere opbouw heeft qua kleuren. Kies je ervoor om deze titels te gebruiken, dan kun je ze ook direct opnemen in je inhoudsopgave.

Trainingen volgen

Ben je niet bijster zeker over jouw kwaliteiten op het gebied van Office pakketten? Je kunt ook interne trainingen volgen bij Word. Hiervoor klik je in de bovenste balk op ‘Help’, wat opgevolgd wordt door een kopje ‘Training weergeven’. Hier worden diverse trainingen op overzichtelijke wijze gepresenteerd. Alle video’s zijn van korte duur, zodat je geen groot deel van je vrije tijd kwijt bent aan het staren naar uitlegvideo’s. In alle video’s wordt Nederlands gesproken en bovendien is er gebruikgemaakt van ondertiteling, zodat je mee kunt lezen met hetgeen dat er verteld wordt.

De voordelen van een luchtreiniger

Vorig article

Veilig en anoniem surfen met VPN, wat zijn de voordelen?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig