Blogs

Het belang van een juiste magazijnindeling

0

Het indelen van voorraden in jouw magazijn klinkt misschien heel simpel en logisch. Wanneer je dit echter efficiënt en planmatig doet, zal je merken dat je meer rendement uit jouw warehouse haalt. Concurrentie wordt namelijk steeds harder en het is aan jou om deze voor te blijven. Met de juiste magazijnindeling gaat zowel orderpicken als het verzenden van jouw pakketten beter en sneller en daarmee bespaar je geld. 

Waarom je de magazijnindeling moet herzien

Wil je jouw magazijnindeling veranderen of moderniseren? Het lijkt misschien kostbaar en gecompliceerd, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Tevens is het een goede investering, essentieel voor jouw bedrijf, dat vele voordelen biedt. Wanneer je jouw magazijnindeling gaat herzien vergroot je de capaciteit aan beschikbare opslagruimtes en verminder je kosten. Daarnaast optimaliseer je goederenstromen en de operationele processen in jouw warehouse. Ook zorg je voor een verhoogde productiviteit onder werknemers. Door goederen onjuist op te slaan verlies je tijd en efficiëntie. Een juiste magazijnindeling resulteert in een beter warehouse management.  

Wanneer de magazijnindeling wijzigen?

Om deze vraag te beantwoorden, is het van belang om eerst een precieze analyse te maken van de situatie in jouw warehouse. Er zijn namelijk een aantal situaties waarbij het verstandig is om de magazijnindeling te wijzigen. Een daarvan kan zijn dat jouw logistieke centrum niet voldoet aan de juiste veiligheidseisen. Vermijd bijvoorbeeld overvolle gangpaden met pallets. Een andere reden kan zijn dat je een nieuw assortiment artikelen op wilt slaan of een nieuwe opslagruimte wilt openen. Bereiken jouw magazijnstellingen daarnaast tot 95% van hun opslagcapaciteit? Door een nieuwe magazijnindeling kun je jouw beschikbare opslagruimte vergroten.  

Houdt rekening met deze factoren

Waar eerst alleen de tactische, operationele en strategische activiteiten invloed hadden op een magazijnindeling, kunnen tegenwoordig allerlei factoren effect hebben op de omstandigheden, en daarmee het functioneren, in een warehouse. Het is daarom van belang dat je dit proces succesvol uitvoert. Schakel daarom te allen tijde experts of ingenieurs in die met hun deskundigheid de opslagbehoeften en doelen binnen jouw magazijn grondig kunnen analyseren en evalueren. Op die manier ben je verzekerd van een geschikt advies over de herinrichting van jouw warehouse. Zonder deze vakkundige en nauwkeurige analyse loop je het risico dat jouw nieuwe magazijnindeling alsnog geen optimale prestatie levert.

Veel baat hebben bij een herindeling

MontaWMS helpt meer dan 1500 webwinkels met het verbeteren van hun logistiek met hun WMS software. Zij weten daarom als geen ander hoe belangrijk het is om een goed georganiseerd magazijn na te streven. Inzicht in je voorraden en opslag zorgt voor een efficiëntere werkwijze. Magazijnmedewerkers kunnen namelijk doelgerichter op zoek gaan naar producten binnen het magazijn. Bestellingen zijn daarmee sneller bij elkaar gezocht en verzonden. Wanneer een herindeling gedaan is kun je de implementatie van de WMS software overwegen. Hierdoor haal jij nog meer rendement uit jouw magazijn en til je jouw webshop naar een hoger niveau!

Hoe slim geld lenen

Vorig article

PC sneller maken? Gebruik dan een pc cleaner

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs