BlogsHandig

Folders maken: van ontwerp tot afdruk

0

Ook in onze digitale wereld blijft drukwerk een efficiënte manier om marketing te bedrijven. Folders zijn opvallend en geven ondernemers voldoende ruimte om hun goederen of diensten aan te prijzen. En zelf folders ontwerpen en laten drukken is nu makkelijker dan ooit. Volg deze stappen en produceer je eigen reclamefolder!

Bepaal doelgroep en doel

De kern van communicatie is de juiste boodschap naar de juiste ontvanger krijgen. Je bepaalt dus eerst hoe je je folder aan de man gaat brengen, en pas daar het ontwerp op aan. Leest jouw doelgroep veel tekst? Of is het een beter idee om de aandacht te trekken met mooie afbeeldingen en designs? Welke producten en diensten wil je promoten, en wat zijn daar de unieke voordelen van? Wil je een prijslijst in de folder opnemen of niet?

Natuurlijk ga je ook contactgegevens in de folder willen zetten. Dat kan het adres van je winkel wezen, een telefoonnummer of het adres van je website. En wat voor actie moet de lezer ondernemen: jouw bellen, online bestellen of in de winkel langskomen?

Kies het juiste formaat en materiaal

Te kleine folders maken geen indruk, te grote folders vragen te veel vouwwerk van de ontvanger.

Wordt het een gevouwen folder die je huis aan huis gaat (laten) verspreiden? Of is een kleine compacte flyer, die je bij verschillende winkels en organisaties kunt neerleggen, een beter idee? Als je je boodschap in groot formaat op prikborden of straatmeubilair wilt ophangen, dan is een poster praktischer. En misschien is papieren drukwerk voor jouw onderneming wel minder geschikt dan bedrukte relatiegeschenken, kleding of robuuste banners.

Als je je folder buiten gaat hangen of leggen kies je voor een dikke, weerbestendige kwaliteit papier met een waterafstotende plasticlaag. Komt je folder direct in de brievenbus terecht? Dan kan je volstaan met onbehandeld papier, wat flink kan schelen in de prijzen. En moet je folder dwars door een ruit heen aan beide kanten zichtbaar zijn, kies dan voor dubbelzijdige bedrukking.

Ontwerp uw folder

Je hebt meerdere mogelijkheden om een folder te laten ontwerpen. Als je handig bent met een beeldbewerkingsprogramma zoals Photoshop of Illustrator, dan kan je zelf een digitale folder maken. Dat is de goedkoopste optie, maar vaak niet de meest professionele. Een mooiere folder krijgt je vaak als je de klus uitbesteedt aan een partij die er verstand van heeft, bijvoorbeeld een freelance designer of een marketingbureau. Leuk: veel online bedrijven die folders drukken hebben op hun website een handige module waarmee je online makkelijk zelf een folder in elkaar zet!

Laat uw folder drukken

Dit kan je doen bij een copyshop, een drukker of bij een andere specialist. Op internet bieden bedrijven tegen elkaar op om jou de beste folders voor de mooiste prijs te leveren. Hoe kleiner en eenvoudiger jouw folders zijn, hoe goedkoper het drukken ervan wordt. Omdat het drukken van een folder bepaalde opstartkosten met zich meebrengt, krijg je korting naarmate je voor een grotere oplage. En ook de manier van vouwen, het papiertype en de snelheid van de gewenste levering maken een partij folders goedkoper of juist duurder. Kijk online welke opties er bestaan, en kies zelf de perfecte parameters voor jouw eigen unieke marketingmateriaal!

Elektrische groene vingers: Duurzame machines voor jouw tuinparadijs

Vorig article

Telefoons voor op de bouwplaats, wat is dat nu eigenlijk?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs