Blogs

Inbraak voorkomen bij uw bedrijfsroldeur

0

Kortgeleden heeft de politie in de regio een inval gedaan in een bedrijfspand waarvan de huurders werden verdacht van drugscriminaliteit. Deze inval maakte deel uit van een grotere landelijke operatie. Tijdens de actie stuitte de politie echter op een probleem bij het proberen binnen te komen: de bedrijfsroldeuren van het pand bleken ontoegankelijk. Uiteindelijk slaagden ze erin toegang te krijgen, maar alleen dankzij de instructies van de fabrikant van dit specifieke type deur.

Bedrijfspanden vormen een frequent doelwit voor inbrekers. Een aanzienlijk percentage van ondernemers, namelijk minstens 40%, wordt geconfronteerd met inbraken of andere vormen van diefstal. Standaard bedrijfsroldeuren zijn over het algemeen relatief eenvoudig te openen wanneer er geen extra vergrendeling is toegepast. Met name overheaddeuren zijn vaak vatbaar voor het optillen of forceren van buitenaf. Alternatieve deurtypen, zoals de Compact deur van Rolflex, vragen doorgaans al meer moeite van potentiële inbrekers. Maar welke maatregelen kunt u nemen om inbraken te voorkomen, zelfs zonder de installatie van een nieuwe deur?

 1. Voorkom diefstal door gelegenheid

  Het risico van diefstal neemt toe wanneer uw bedrijfsroldeur openstaat zonder toezicht, waardoor kostbaar gereedschap of een deel van uw voorraad gemakkelijk kan verdwijnen. U kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat de deuren niet onnodig worden geopend of te lang open blijven staan. Bijna alle automatische deuren kunnen worden voorzien van een automatische sluiting om te voorkomen dat de deur onbedoeld open blijft staan.

  Als de deur openstaat vanwege een gebrek aan licht in de ruimte of omdat er veel mensen in en uit moeten lopen, zijn er oplossingen beschikbaar. Zelfs in veel oudere deuren is het mogelijk om vensters of een loopdeur te laten inbouwen, waardoor de noodzaak om de deur permanent open te laten, wordt verminderd.

 2. Altijd de overheaddeuren afsluiten

  Indien u beschikt over een conventionele overheaddeur die op rails omhoogschuift en langs het plafond beweegt, is extra waakzaamheid geboden. Dergelijke deuren zijn relatief eenvoudig van buitenaf te openen. Zorg ervoor dat al uw overheaddeuren voorzien zijn van een vergrendelingssysteem en wijs een verantwoordelijke persoon aan voor het correct afsluiten ervan. Een automatische vergrendeling is natuurlijk het meest optimaal. Bij het installeren van een slot is het belangrijk om ook de motor adequaat te beveiligen. Eenmaal vergrendeld, dient het onmogelijk te zijn de motor te activeren om mogelijke schade te voorkomen.

 3. Kies een inbraak werende deur

  Bij het kiezen van een nieuwe deur is het cruciaal om extra aandacht te besteden aan veiligheid. De Compact vouwdeur is bijvoorbeeld standaard voorzien van een antiliftsysteem. Dit systeem, met haken in de zijrails, zorgt ervoor dat de deur altijd beveiligd is tegen optillen vanaf de buitenkant, zonder handmatige vergrendeling. Dit voorkomt dat u vergeet de deur op slot te doen. De deur kan worden aangepast met een loopdeur, vensters, automatische tijdsluiting en een snelloopmotor. De inbraakveiligheid van deze deur wordt benadrukt door het feit dat zelfs de politie deze niet zomaar kan openen. 

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen van de Compact bedrijfsroldeur is te vinden op www.rolflex.com. 

Alles wat je moet weten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Vorig article

De veelzijdigheid van Festo kogelkranen: Een diepgaande blik op de Festo-pagina van Ebora

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs