Blogs

Een dynamische baan als financieel medewerker

0

Ben jij iemand die goed is in overzicht houden, kan je zonder problemen overweg met cijfers en ben je ook nog eens een prima planner? Heb jij dan weleens overwogen om te gaan werken als financieel medewerker? Dit is een baan waarbij je talenten volop worden aangesproken en waarbij je voor een groot aantal verschillende bedrijven en organisaties aan de slag kan gaan. Een dynamische baan, waarbij je ook nog eens volop doorgroeimogelijkheden hebt. Er worden op het gebied van de financiële administratie momenteel heel wat mensen gezocht. Maar hoe vind jij dan in die overdaad aan vacatures precies de baan die jou de optimale uitdaging biedt? Het is goed om je dan in te schrijven bij een uitzendbureau voor Heerhugowaard dat gespecialiseerd is op jouw vakgebied. Je weet dan zeker dat je te maken hebt met mensen die weten wat er binnen jouw functie van je wordt verwacht.

Wanneer is deze functie jou op het lijf geschreven?

De baan van financieel medewerker is niet voor iedereen geschikt. Er is een aantal kwaliteiten waar je zeker over moet beschikken als je in deze functie aan de slag wil gaan. We zetten ze even voor je onder elkaar:

  • Je moet een grote drang hebben om alles zo nauwkeurig mogelijk te doen;
  • Je geniet ervan om cijfers te analyseren en deze tot ver achter de komma uit te zoeken;
  • Boekhoudsoftware heeft geen geheimen voor je;
  • Je hebt minstens een MBO-opleiding op het gebied van financiële administratie;
  • Je vindt het prima op op jezelf te werken, maar staat ook klaar om anderen te helpen;
  • Je krijgt te maken met vertrouwelijke informatie, hier moet je integer en correct mee omgaan;
  • Je beheerst zowel in woord als in geschrift foutloos Nederlands.

Wat doe je op een gemiddelde werkdag als financieel medewerker?

De werkdag van een financieel medewerker is heel gevarieerd. Dit is ook een functie die bij geen twee bedrijven helemaal hetzelfde is. Kijk maar eens naar de enorme verscheidenheid aan bedrijven die iemand in jouw functie nodig heeft. De basiswerkzaamheden zijn wel ruwweg hetzelfde. Binnen de boekhoudafdeling houd jij je bezig met het financiële aspect.Je beheert debiteuren en crediteuren, verwerkt afschriften en zorgt dat er data in de boekhouding komt te staan. Daarnaast heb je ook contact met mensen. Niet alleen met collega’s, maar bijvoorbeeld ook met leveranciers, klanten en banken. Deze gesprekken gaan dan over kredieten en betalingen.

Hoe vind je jouw droombaan als financieel medewerker?

Er zijn heel wat vacatures te vinden voor mensen die aan de slag willen gaan als financieel medewerker. De vraag is dan alleen: hoe vind jij die functie die helemaal op je wensen is afgestemd? Je kan natuurlijk zelf op zoek gaan, maar als je alle vacatures door wil nemen kan dat flink wat tijd gaan kosten. Het is dan beter om in plaats daarvan contact op te nemen met een uitzendbureau dat gespecialiseerd is op het gebied van financiën. BaanBereik, met vestigingen in Zwaag en Heerhugowaard, is zo’n uitzendbureau. De intercedenten nemen bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met je op om te bekijken wat jouw capaciteiten en wensen zijn. Aan de hand hiervan bekijken ze welke banen hier het beste aansluiten. Ze hebben contact met een groot aantal opdrachtgevers, die zitten te wachten om een enthousiaste, vaardige financieel medewerker in dienst te nemen. Je vindt hier banen in de regio Hoorn en Heerhugowaard, maar bijvoorbeeld ook vacatures in Enkhuizen. Neem dan ook vandaag nog contact op met BaanBereik om een afspraak te maken. Zo kan BaanBereik samen met jou snel op zoek gaan naar je ideale baan.

Slim adverteren op het internet doe je zo

Vorig article

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs