Blogs

Hoe houd je je woning insectvrij tijdens de warme maanden?

0

De zomer staat voor de deur en het is eindelijk tijd om van het mooie weer en de hoge temperaturen te genieten. Maar helaas heeft dit seizoen niet alleen maar voordelen, er kleeft ook een enorm nadeel aan: insecten hebben vrij spel! Bah.

In dit artikel ontdek je welke maatregelen je kunt nemen om van insecten in huis af te komen.

 

Zijn insecten in huis gevaarlijk?

Als je in Nederland insecten in huis hebt, gaat het gelukkig niet om gevaarlijke “insecten” zoals een vioolspin (Google die trouwens maar niet). Hooguit heb je last van kleine beestjes zoals mieren, muggen en rioolvliegjes, of van ongevaarlijke huisspinnen. Het meest gevaarlijke insect dat je in huis zal ontdekken, is een wesp of bij. Vervelend, maar (meestal) niet dodelijk.

 

Hoe houd je insecten buiten?

Gevaarlijk of niet, insecten in huis kunnen heel vervelend zijn. ‘s Nachts houdt het gezoem je wakker en overdag zitten ze misschien wel op je huid te kriebelen. Dat wil je natuurlijk niet. Hang daarom gele vliegenstrips op, om van de insecten die al binnen zijn af te komen. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst geen vliegende insecten meer binnendringen, kun je het beste raamhorren plaatsen.

 

Wat te doen tegen mieren?

Veel mensen denken dat mieren een teken zijn van viezigheid, maar dat is lang niet altijd waar. Toch is het goed om als eerste maatregel je keuken schoon te maken. Controleer de plekken waar je regelmatig eet en zuig eventueel kruimels op met een stofzuiger. Werkt dat echt niet, ga dan na of er ergens kieren en naden zitten waardoor mieren naar binnen komen. Dicht deze openingen af met tochtstrips.

 

Hoe kom je van rioolvliegjes af?

Rioolvliegjes zijn een vak apart. Ze lijken altijd een weg naar binnen te vinden, wat je ook doet. En als je ze eenmaal hebt, kom je er bijna niet meer van af. Je kunt ze eventueel met een stofzuiger weghalen, maar dan zijn ze binnen no-time weer terug. Hoe kan dat toch?

 

Heb je rioolvliegjes in huis, dan zitten er waarschijnlijk etensresten in je afvoer. Misschien heb je zelfs last van een verstopping of een lekkage. Neem in dat geval contact op met een professionele loodgieter en vergeet niet om ook je vaatwasser op een verstopping te controleren. Zodra het probleem verholpen is, kun je het beste een afvoerfilter plaatsen en deze regelmatig schoonmaken. Zo voorkom je dat de rioolvliegjes in de toekomst terugkomen.

 

Rioolvliegjes in de badkamer

Rioolvliegjes rond het toilet of in de badkamer duiden vaak op lekkages of verstoppingen in de riolering. In dat geval is het verstandig om een professional in te schakelen. Bij Teed raden we Michel Doorn aan. Deze erkende specialist in rioleringsproblemen is door verschillende gemeenten aangesteld om het rioleringssysteem schoon te houden. Je weet dus zeker dat dit bedrijf betrouwbaar is. Maar ook de prijs is een grote aantrekkingsfactor: al vanaf € 125,- kunnen de ontstoppers je rioolproblemen verhelpen en omdat ze meestal niet langer dan een half uur bezig zijn, is de kans groot dat je niet meer dan dat kwijt bent.

 

Met de tips uit dit artikel zorg je ervoor dat je huis helemaal insectvrij blijft, zelfs tijdens de warmere maanden.

Een dynamische baan als financieel medewerker

Vorig article

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs