Handig

Maak van je tuin een speelparadijs voor de kinderen

0

Voor kinderen is een tuin ideaal. In de zomer kunnen ze er lekker spelen en hun eigen gang gaan. In de winter is de tuin een mooie plek om sneeuwpoppen te bouwen of om een sneeuwballengevecht te houden. Wanneer je kinderen veel buiten spelen, is het handig om je tuin hier ook op aan te passen. Maak je tuin kindvriendelijk om ongelukken te voorkomen. In dit blogartikel geven we drie tips om jouw tuin om te toveren in een perfecte speelplaats voor de kinderen.

De ondergrond

Kinderen spelen in de tuin, maar ze blijven niet altijd ongedeerd. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond niet te hard is. Kies bijvoorbeeld voor gras in plaats van tegels. Kinderen rennen door de tuin en kunnen een keer vallen. Op het gras doet het vallen minder pijn dan op de tegels. Daarnaast is het gras zacht om op te zitten. Als je kinderen spelen met speelgoed kunnen ze dan in het gras zitten. Een grasmat in de tuin is dus ideaal voor een kindvriendelijke speelomgeving.

Speelattributen

Buiten spelen is een gezonde bezigheid en dit stimuleer je omdat ze op deze manier actief bezig zijn. Zorg daarom voor speelattributen in de tuin, zodat de verveling niet toeslaat. Onder speelattributen kun je denken aan een glijbaan of een schommel, indien je er de ruimte voor hebt. Plaats deze attributen niet te dicht tegen de schutting, zodat ze vrij kunnen spelen. Indien je een kleinere tuin hebt, vinden kinderen een zwembadje of zandbak ook leuk. Deze zijn eenvoudig op te ruimen en te verplaatsen. Koop ook buitenspeelgoed, zoals stoepkrijt, een voetbal of een springtouw.

Safety first

Je wilt dat je kind zich vrij kan bewegen in de tuin en dat dit een veilige omgeving is. Het is daarom belangrijk dat je tuin goed afgesloten is zodat je kind niet zomaar weg kan lopen. Een voorbeeld wat je kan kopen voor je tuin is een tuinscherm, deze wordt ingezet om een gedeelte van de tuin af te schermen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken en kan je kind rustig spelen.

Cryptocurrencies worden machtig door de ‘Meta’-rebrand van Facebook

Vorig article

Goedkope palletstellingen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig