BlogsHandig

Hoe werkt het claimproces bij een verzuimverzekering?

0

Als eigenaar van een marketingbedrijf kun jij je tegenwoordig voor van alles en nog wat verzekeren. Veel bedrijven verzekeren zich tegen aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid, maar niet tegen verzuim. Toch is dit een handige verzekering, zeker als je werknemers in dienst hebt. Hiermee verzeker je namelijk loondoorbetaling bij ziekte. Heb je een verzuimverzekering en is één van je medewerkers ziek? Dan wil je misschien weten hoe het claimproces eruitziet. Lees dan vooral verder, want in deze tekst geven wij je hier wat meer inzicht in.

Wat is een verzuimverzekering

Heb je (nog) geen verzuimverzekering? Dan wil je hier misschien eerst wat meer over weten. Daarom geven we hier eerst antwoord op de vraag ‘wat is een verzuimverzekering?’ voordat we ons op het claimproces richten. Als medewerkers ziek worden, ben je als werkgever verplicht om hun loon de eerste twee jaar door te betalen. Het gaat om minimaal 70 procent van het laatstverdiende salaris.

Als een medewerker langdurig ziek is, kan het goed zijn dat je zijn loon twee jaar door moet betalen. De kosten lopen dan hoog op. Wil je hier niet zelf voor opdraaien? Sluit dan een verzuimverzekering af. Je verzekeraar betaalt in dat geval het loon door als je medewerker ziek is. Dit doen zij net zolang tot een medewerker weer beter is of uit dienst gaat, met een maximum van twee jaar.

Stappenplan voor schade claimen

Ben je verzekerd voor verzuim, maar heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van deze verzekering? Dan weet je misschien niet wat je moet doen als een medewerker ziek is. In dat geval biedt het onderstaande stappenplan uitkomst.

Stap 1: Meld ziekte bij je verzekeraar

Laat je verzekeraar altijd zo snel mogelijk weten dat een medewerker ziek is of niet kan werken. Je kunt dit telefonisch doorgeven, maar ook online.

Stap 2: Lever informatie aan

Nadat je verzuim gemeld hebt, vraagt een verzekeraar je om informatie aan te leveren. Lever alles zo volledig mogelijk aan. In dat geval kan de claim sneller afgerond worden.

Stap 3: Wacht af

Als je alle informatie aangeleverd hebt, beoordeelt een verzekeraar je schadeclaim en nemen zij een besluit. Je krijgt uiteraard bericht als er een oordeel geveld is. Word je aanvraag afgekeurd? Dan zal een verzekeraar je ook uitleggen waarom zij deze beslissing genomen hebben.

Stap 4: Wacht op de vergoeding

Is je schadeclaim goedgekeurd? Dan is het wachten tot de verzekeraar het geld uitkeert. Het geld wordt altijd uitbetaald zoals in de polisvoorwaarden van de verzekering vermeld staat. Reden genoeg om deze voorwaarden altijd eerst goed door te lezen voordat je een verzuimverzekering afsluit.

Verzuimverzekering kosten

Wie nog geen verzuimverzekering heeft, ziet nu hopelijk in dat dit een nuttige verzekering voor zijn bedrijf kan zijn. Als je nog twijfelt, komt dit misschien doordat je premie betaalt. Maar wat kost een verzuimverzekering eigenlijk? Op voorhand kunnen we je dit helaas niet precies vertellen, want de kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal medewerkers, het verzuimverleden van je bedrijf en de branche waarin je actief bent.

Als je wilt weten hoeveel een verzuimverzekering je per maand kost, kun je online een berekening maken. Vind je de premie aan de hoge kant? Bereken dan ook altijd wat verzuim je bedrijf kost als je niet verzekerd bent. Deze kosten liggen vaak vele malen hoger dan de premie van een verzuimverzekering.

Creëer de Perfecte Sfeer onder je overkapping

Vorig article

Legale Online Casino’s in Nederland

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs