Blogs

Waar moet je aan denken als je begint met factoring?

0

Factoring is een financiële strategie waar steeds meer ondernemers gebruik van beginnen te maken. Het is een snelle manier om werkkapitaal vrij te maken door openstaande facturen te verkopen aan een factoringmaatschappij. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel leggen we uit waar je aan moet denken als je begint met factoring.

                

De kosten van factoring

Een belangrijk aspect waar je niet omheen kunt, is de kostprijs van factoring. Want wat kost factoring precies? Factoringbedrijven rekenen vaak een percentage van het factuurbedrag. Een exact percentage is lastig te geven, omdat dit verschilt per bedrijf en ook afhangt van een aantal andere factoren. Wat wel vaststaat, is dat het verstandig is om deze tarieven zorgvuldig te vergelijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je waar je aan toe bent.

 

De voordelen van factoring

Als je bekend bent met de factoring betekenis, dan weet je vast ook al dat factoring veel voordelen met zich meebrengt. De directe verbetering van je cashflow is natuurlijk een groot voordeel. Je hoeft niet langer te wachten op betalingen van klanten, want je krijgt vaak al binnen 24 uur je geld uitbetaald. Bovendien neemt de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer over, wat je tijd en energie bespaart. Dit stelt je in staat om je te concentreren op de groei van je bedrijf, terwijl de factoringmaatschappij zorgt voor een stabiele cashflow.

 

De nadelen van factoring

Hoewel factoring dus veel voordelen biedt, zijn er ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het feit dat de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer overneemt, invloed hebben op de relatie met je klanten. Het verschilt wel per factoringmaatschappij hoe zij het debiteurenbeheer precies aanpakken, dus het is verstandig om dit even na te vragen voor je met een factoringbedrijf in zee gaat.

 

Het juiste factoringbedrijf kiezen

Het is belangrijk om te kiezen voor het juiste factoringbedrijf. Niet alle factoringbedrijven zijn gelijk, dus het is belangrijk om de voorwaarden, tarieven en reputatie van verschillende aanbieders te vergelijken. Kijk naar de ervaringen van andere ondernemers en zorg ervoor dat het factoringbedrijf past bij de behoeften en de grootte van jouw onderneming. Hiervoor kun je tegenwoordig gewoon Google raadplegen, daar vind je vaak meerdere pagina’s met reviews over de verschillende aanbieders van factoringdiensten. Het is verstandig om goed je onderzoek te doen voor je met een bepaald bedrijf in zee gaat, want het kost natuurlijk tijd en moeite om van partner te wisselen.

Waarom een goede afdichting zo belangrijk is

Vorig article

Elektrische groene vingers: Duurzame machines voor jouw tuinparadijs

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs