Tech nieuws

Dit worden de internettrends in 2019 volgens experts

0

Meer dan ooit brengen we onze tijd achter een scherm door. Toen Apple afgelopen jaar de functie ‘schermtijd’ introduceerde, was dat erg schokkend voor veel mensen. Sommigen kwamen dat ze bijvoorbeeld 6 uur per dag (een kwart van je dag! Waarvan je ook meer dan een kwart slaapt!) achter hun schermpje zaten.

 Hello online, goodbye TV

Volgens een onderzoek van Zenith Media gaat dit jaar hét jaar waarin we echt afscheid nemen van de televisie, en de content op internet gaan omarmen. Al jaren wordt gezegd dat jongeren geen teelvisie meer kijken, maar de cijfers lieten dat nog niet echt zien. Tot dit jaar, volgens het mediabureau. Vooral streamingsdiensten als Netflix of Videoland zullen een stuk populairder zijn dan om prime time voor het televisiescherm te zitten. Op een app als Netflix kun je immers kijken wanneer het jou uitkomt, en zoveel als je wil.

 

Live is populair

De liefde voor livevideo’s op Instagram, Youtube of Facebook blijft ook groeien. Die trend laat al jaren een stijgende lijn zien en de verwachting is dat die zich nog wel even voortzet.  Ook binnen ‘normale’ instagrammers, daarmee doelend op de mensen op de menen die niet hun werk hebben gemaakt van de app, wordt de live-functie steeds meer gebruikt. Een normale video zonder live-functie plaatsen is zó 2018!

 

Online shoppen

De verwachting is dat het digitale winkelgedrag van mensen over de hele wereld alleen maar zal toenemen. En winkels spelen hier handig op in, shoppen word je steeds makkelijker gemaakt. Amazon adverteert zelfs dat wanneer je iets van hun service koopt, ze het diezelfde dag nog komen brengen. En in Nederland is het niet gek dat je om 22.00 uur nog een bestelling kunt plaatsen wat de volgende dag al wordt geleverd.

 

Bitcoin

2018 was niet het jaar van de Bitcoin. Het ging wat slechter met de digitale munt, maar sommige experts geloven erin dat hij in 2019 weer helemaal terugkomt. Tom Lee, een bekende crypto-expert, sprak: “Vreemd genoeg, denk ik juist dat het een eerlijke, goede waarde is voor Bitcoin. Ik sta er dus nog steeds achter. Het is enkel de timing die lastig wordt. Bitcoin heeft de afgelopen 10 jaar al vier keer meer dan 70 procent van zijn waarde ingeleverd, maar elke keer zorgde herstel voor een nieuwe recordwaarde. Dat wijst er op dat Bitcoin veerkrachtig is. Crypto is een asset-klasse, gedreven door vooral millenials en buiten de Verenigde Staten is er veel interesse.”

Aan de markt is in ieder geval nog niet te zien dat het slecht zou gaan met Bitcoin. Je kunt er op heel veel plekken nog gewoon mee betalen. In sommige restaurants of drogisterijen, maar zelfs een online casino met Bitcoin is niet meer weg te denken.

Wat zijn de nieuwste gezelschapsspellen in 2019?

Vorig article

Nieuwe trend: alles moet nu live zijn op internet

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws